Διεθνή

Λίβανος: Νέο ισραηλινό χτύπημα κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού – Ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις

Λίβανος: Νέο ισραηλινό χτύπημα κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού – Ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Λίβανος: Νέο ισραηλινό χτύπημα κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού – Ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις

«Το Ισραήλ χτύπησε τα νότια προάστια 11 διαδοχικές φορές», είπε πηγή της Χεζμπολάχ

Μια σειρά από δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν πριν λίγο κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού του Λιβάνου, ενώ καπνός διακρίνεται σε κοντινή απόσταση, αφού ακούγονται αεροσκάφη από πάνω, αναφέρουν μάρτυρες στο Reuters.

Τουλάχιστον ένα ισραηλινό πλήγμα χτύπησε έξω από την περίμετρο του αεροδρομίου, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Μεταφορών και Δημοσίων Έργων του Λιβάνου.

Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου αναφέρει ότι το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει 11 διαδοχικά πλήγματα στο προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης στη νότια Βηρυτό, με τους ανταποκριτές του AFP στην πρωτεύουσα και όχι μόνο να ακούνε τους δυνατούς κρότους.

«Το Ισραήλ χτύπησε τα νότια προάστια 11 διαδοχικές φορές», λέει η πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας. Ο βομβαρδισμός ήταν τόσο έντονος που οι συναγερμοί των αυτοκινήτων χτύπησαν και τα κτίρια έτρεμαν στη Βηρυτό και τα περίχωρά της.

Νωρίτερα, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας εξέδωσαν προειδοποίηση εκκένωσης για τους πολίτες στη γειτονιά Νταχιέ, δημοσιεύοντας δύο χάρτες που δείχνουν πού ισχύουν οι εντολές.

37 οι νεκροί την Πέμπτη

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου αναφέρει ότι τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού της Πέμπτης, ενώ άλλοι 151 τραυματίστηκαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments