Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Σταθερή και εγκάρδια η σχέση με τους βουλευτές της ΝΔ [pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Σταθερή και εγκάρδια η σχέση με τους βουλευτές της ΝΔ [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο πλούσιος απολογισμός στο υπουργείο Υγείας

Κινητοποιήθηκε η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου εσχάτως, μετά τα εσωτερικά «γαλάζια» χτυπήματα από βουλευτές.

Πολλοί βουλευτές (εκτός των 11) εμφανίζονται δυσαρεστημένοι για διάφορες κινήσεις της κυβέρνησης, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν στα υψηλόβαθμα κλιμάκια του Μαξίμου για τους υπουργούς που αρνούνται να τους συναντήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό και για να πέσουν οι τόνοι στο γαλάζιο στρατόπεδο, το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε οδηγία στους υπουργούς να συναντούν και να συνομιλούν με τους βουλευτές της ΝΔ από όλη τη χώρα.

Ο μόνος που φαίνεται ότι δεν θα χρειαζόταν να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη οδηγία είναι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του στο υπουργείο Υγείας, συναντούσε τον έναν μετά τον άλλον τους βουλευτές της παράταξής του.

Μεταξύ τηλεοπτικών εμφανίσεων, συνεδρίων, εκδηλώσεων, συσκέψεων και άλλων υποχρεώσεων, ο Άδωνις Γεωργιάδης έβρισκε χρόνο για να συζητήσει με τους γαλάζιους βουλευτές τα προβλήματα στο χώρο της υγείας.

Βέβαια και τυπικά χθες Πέμπτη συναντήθηκε για 4 ώρες με 60 γαλάζιους βουλευτές στη Βουλή για να τους ενημερώσει για θέματα του χαρτοφυλακίου του.

Πιθανώς ο Άδωνις βλέπει μακριά και ψηλά…

Μια λαμπρή πορεία στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η δεύτερη θητεία του Άδωνι Γεωργιάδη στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνοδεύεται από την επιτυχή επίτευξη υψηλών και δύσκολων στόχων.

Ενδεικτικά, ο θεσμός των απογευματινών  χειρουργείων έχει αγκαλιαστεί από τα δημόσια νοσοκομεία και τον ιατρικό κόσμο.  Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα απογευματινά χειρουργεία και είναι χαρακτηριστικό της επιτυχίας αυτής ότι στον πρώτο μήνα πραγματοποιήθηκαν 300 χειρουργεία, στον δεύτερο μήνα 1000 και στον τρίτο μήνα πλησιάζουν τα 3.000. Για παράδειγμα, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου λειτουργούν καθημερινά τέσσερις χειρουργικές αίθουσες, κάτι που έχει θετική επίδραση στους ασθενείς που εξυπηρετούνται εκεί. Ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του στην πράξη. Σχεδόν όλα τα νοσοκομεία συμμετέχουν στο πρόγραμμα των απογευματινών χειρουργείων.

Την ίδια στιγμή, προγραμματίζονται 37.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων παίρνουν τηλέφωνο όσους περισσότερο καιρό περιμένουν στη λίστα χειρουργείων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξαλείφονται όλες οι μεγάλες αναμονές για κρύα χειρουργεία και μειώνονται δραστικά οι χρόνοι αναμονής για χειρουργείο.

Παράλληλα, προχωρά το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής αναβάθμισης των δημοσίων νοσοκομείων στην ιστορία του ΕΣΥ. 93 από τα 128 νοσοκομεία και 158 από τα 860 κέντρα υγείας ανακαινίζονται. Το ΕΣΥ δεν έχει ανακαινιστεί ποτέ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρήκε 500 εκατομμύρια ευρώ για την κτιριολογική αναβάθμιση και στα τέλη του 2025, το σύστημα θα βρίσκεται σε μια σαφώς ικανοποιητική κατάσταση.

Επί των ημερών του Άδωνι Γεωργιάδη, ανακοινώθηκαν επίσης πρόσθετα κίνητρα για την ενίσχυση των απολαβών των γιατρών σε άγονες περιοχές.  Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας,  προκειμένου να κάνει ελκυστικό το ΕΣΥ, δίνει περισσότερα χρήματα σε γιατρούς επιβεβαιωμένα προβληματικών περιοχών.  Οι ιατροί/οδοντίατροι κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α’, θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους, 3.600€ μεικτά ετησίως και σε περιπτωση που ο ιατρος κατεχει μια απο τις 18 ειδικότητες, 7.200€.

Η ρύθμιση για τις άγονες περιοχές και ειδικότητες εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια του Άδωνι Γεωργιάδη να διατηρήσει το ιατρικό προσωπικό στο δημόσιο σύστημα, ενώ έχει δοθεί ήδη η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν παράλληλη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η ευκαιρία να διενεργούν απογευματινές χειρουργικές επεμβάσεις. Ο στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι να μπορούν να έχουν επιπλέον εισόδημα και να μη γυρίζουν την πλάτη στα δημόσια νοσοκομεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments