Πολιτική

Δούκας: Αποκλείω κάθε συνεργασία με τη ΝΔ

Δούκας: Αποκλείω κάθε συνεργασία με τη ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι της

Τον βαθύ σεβασμό του στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, λίγα 24ωρα πριν από τις εσωκομματικές κάλπες του κόμματος την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Ο κ. Δούκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε αρχικά στο κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει δεκανίκι της ΝΔ και τόνισε πως σέβεται απόλυτα τον Γιώργο Παπανδρέου που ως πρωθυπουργός «πήρε αποφάσεις σε πολύ κρίσιμες στιγμές με μεγάλες αλλαγές, κρατώντας όρθια τη χώρα», ενώ συνέχισε λέγοντας «σέβομαι και τον πρόεδρο τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο, ο οποίος έβαλε μεγάλη πλάτη για τη χώρα».

«Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι αυτή που οδηγεί ξανά τη χώρα στον τοίχο είναι η κυβέρνηση της ΝΔ. Και επειδή οι εκλογές δεν είναι “Kinder Έκπληξη”, σε ό,τι με αφορά λέω ξεκάθαρα ότι αποκλείω κάθε συνεργασία με τη ΝΔ. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι της ΝΔ, γιατί οδηγεί τη χώρα σε νέα χρεοκοπία. Περιμένω κι από τους συνυποψηφίους μου να πουν καθαρά αν το αποκλείουν ή όχι», συμπλήρωσε.

Ως προς το κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση δικής του εκλογής, ο κ. Δούκας ανέφερε πως «όσοι μας πρόδωσαν για την καρέκλα και μας λοιδώρησαν στο παρελθόν, δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας και δεν θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτιά μας. Όμως όλοι οι προοδευτικοί και δημοκράτες, ό,τι κι αν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, οι οποίοι πιστεύουν στη Δημοκρατία, στη Δικαιοσύνη και στη Διαφάνεια, καλώς να έρθουν. Ως στρατιώτες όμως κι όχι ως στρατηγοί για να ξεπλύνουν αμαρτίες».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το αν θα παραμείνει και θα είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές, σε περίπτωση που χάσει τη μάχη της ηγεσίας, απάντησε πως ο ίδιος παραμένει στρατιώτης της παράταξης στην πρώτη γραμμή.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε: «Το κρίσιμο δεν είναι ποιος θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλάζοντάς τον με κάποιον άλλον διαχειριστή της εξουσίας, αλλά το ζήτημα είναι πώς θα αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας, ώστε να αποτινάξουμε εδραιωμένα συμφέροντα που μας κρατάνε χαμηλά. Επομένως, το πρόβλημα είναι κατεύθυνσης κι όχι προσώπου. Άλλωστε, στην κοινωνία χάνει ο Μητσοτάκης, εκεί πρέπει να κερδίσουμε».

“Πρόδωσα τον Ανδρουλάκη επειδή κέρδισα στην Αθήνα;” Όταν ρωτήθηκε για το αν νιώθει ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη του Νίκου Ανδρουλάκη που κατεβαίνει εναντίον του, ο κ. Δούκας αναρωτήθηκε γιατί τον πρόδωσε. «Εκείνος μου είπε τελευταία στιγμή να κατέβω και είπα “πάμε δυνατά” και κερδίσαμε την Αθήνα. Άλλοι κρύφτηκαν εκείνη την περίοδο και μάλιστα έγραφαν “ο Χάρης δεν ενώνει”».

Την ίδια στιγμή επέμεινε ότι οι συγκρούσεις πρέπει να είναι πολιτικές κι όχι τοξικές και διχαστικές, διαβεβαιώνοντας ότι εφόσον κερδίσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα καλέσει την επόμενη μέρα όλους τους συνυποψηφίους για να συναποφασίσουν τις άμεσες δράσεις και παρεμβάσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Τέλος, ως προς την προσέλευση του κόσμου την Κυριακή, εκτίμησε πως θα αποτελεί μεγάλη επιτυχία οποιοσδήποτε αριθμός άνω των 270.000, επισημαίνοντας ότι το 13% είναι ένα «φοβικό ΠΑΣΟΚ βούτυρο στον Μητσοτάκη».

Τέλος, ως προς την προσέλευση του κόσμου την Κυριακή, εκτίμησε πως θα αποτελεί μεγάλη επιτυχία οποιοσδήποτε αριθμός άνω των 270.000, επισημαίνοντας ότι το 13% είναι ένα «φοβικό ΠΑΣΟΚ βούτυρο στον Μητσοτάκη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments