Πολιτική

Κασσελάκης από την πυρόπληκτη Κορινθία: «Άλλη μία πυρκαγιά της ‘εποχής Μητσοτάκη’»

Κασσελάκης από την πυρόπληκτη Κορινθία: «Άλλη μία πυρκαγιά της ‘εποχής Μητσοτάκη’»

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi //Κασσελάκης από την πυρόπληκτη Κορινθία: «Άλλη μία πυρκαγιά της ‘εποχής Μητσοτάκη’»

«Δεν είναι δυνατόν να συνηθίσουμε την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού» αναφέρει σε ανάρτησή του

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, στην οποία καταλογίζει ανικανότητα στη διαχείριση των πυρκαγιών και των φυσικών καταστροφών, ασκεί ο Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεο που ανήρτησε, μετά από επίσκεψή του στις πυρόπληκτες περιοχές της Κορινθίας.

«Στην Κορινθία, άλλη μία πυρκαγιά από αυτές που δεν γίνονται πρώτη είδηση γιατί ξεσπούν εκτός Αθηνών. Άλλη μία πυρκαγιά της ‘εποχής Μητσοτάκη’, από αυτές που καίνε επί μέρες, καταστρέφουν με το κράτος απόν και σβήνουν στη θάλασσα» σημειώνει ο κ. Κασσελάκης σε σχετική αναρτησή του και προσθέτει: «’Ήταν δεδομένο ότι θα καούμε…’, λένε οι κάτοικοι. Δεν είναι δυνατόν να συνηθίσουμε την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, δεν μπορεί στην Ελλάδα του 2024 να ζούμε κάθε μέρα στην ανασφάλεια. Τι θα καεί σήμερα, τι θα πλημμυρίσει αύριο…».

Υπογραμμίζει ακόμη πως «το κράτος πρέπει να ανασυγκροτηθεί άμεσα» και στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζει τις προτάσεις του για μία «σύγχρονη Πυρόσβεση». «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ έχει προτάσεις για μία σύγχρονη Πυρόσβεση. Σας αναφέρω τις βασικές: 1. Δημιουργία Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, για να ξεφύγει επιτέλους η πολιτική προστασία από την κομματοκρατία. 2. Κάλυψη 3.500 κενών θέσεων στην πυροσβεστική με προτεραιότητα στους εποχικούς πυροσβέστες. Δημιουργία ειδικού κλάδου δασοπυροσβεστών. 3. Νέα, καινούρια, καλύτερα οχήματα. Παραγγελία νέων Λέοπαρντ. 4. Σύσταση Διαρκούς Επιτροπής Αποκατάστασης με αποστολή την άμεση κατάρτιση συγκεκριμένου, ειδικού σχεδίου αποκατάστασης της εκάστοτε πληγείσας περιοχής. 5. Άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Πρώτης Αρωγής».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments