Πολιτική

Μετέωρη η υποψηφιότητα Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Μετέωρη η υποψηφιότητα Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [370617] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΥΓΗ" ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με ορισμένα σενάρια, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται ακόμα αναποφάσιστος

Με ένα βίντεο που δεν αναφερόταν στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά καλούσε τους πολίτες να εγγραφούν στο κόμμα προκειμένου να εκλέξουν συνέδρους που θα αναιρέσουν την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την απομάκρυνσή του από το αξίωμα, ο Στέφανος Κασσελάκης δημιούργησε και πάλι ένταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν διαθέτω κομματικό μηχανισμό. Είχα και έχω μόνο εσάς», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια, τόνισε: «Γι’ αυτό μην περιμένετε την ημέρα των εκλογών για πρόεδρο. Συμπληρώστε τώρα τις Οργανώσεις Μελών και τις Νομαρχιακές. Εγγραφείτε άμεσα ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, ώστε να έχετε δικαίωμα ψήφου για τους συνέδρους. Να ακουστεί η φωνή σας. Να μπορέσετε να δηλώσετε ένα ηχηρό: “Είμαι εδώ!”. “Είμαι εδώ”, για να διασφαλιστεί ότι καμία υποψηφιότητα δεν θα αποκλειστεί. “Είμαι εδώ”, για να μην αποκλειστεί κανένας ψηφοφόρος από την κάλπη».

Η συγκεκριμένη αναφορά έχει προκαλέσει σενάρια σχετικά με το αν ο κ. Κασσελάκης έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στις εκλογές, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να αντιμετωπίσει ένα αντίπαλο μπλοκ στη δεύτερη Κυριακή, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποτυχία της εκλογής του. Για το λόγο αυτό, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο κύριος στόχος του είναι να ελέγξει το συνέδριο. Αν η πλειοψηφία των συνέδρων δεν είναι με το μέρος του, τότε όλα είναι πιθανά. Αντίθετα, εάν ο πρώην πρόεδρος καταφέρει να ελέγξει το συνέδριο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το επιτελείο του θα προσπαθήσει να επανέλθει στην ηγεσία του κόμματος χωρίς τη διαδικασία εκλογών.

Επιπλέον, προκάλεσε αίσθηση η δήλωση του κ. Κασσελάκη στο βίντεο, όπου ανέφερε «για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα». Στελέχη της παράταξης των «87» σχολίασαν ότι αυτή η αναφορά υποδηλώνει ότι ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με το «πόθεν έσχες» του, και γι’ αυτό προετοιμάζεται για μια πιθανή απόρριψη της υποψηφιότητάς του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στους «87», δηλώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας δεν θα ζητιανεύει να γίνει συνιστώσα της διαπλοκής. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας θα είναι αυτόνομος και αυτοδύναμος. Σήμερα, εκπροσωπεί τη φωνή των πολλών. Αύριο, θα είναι η κυβέρνηση της προόδου».

Φυσικά, αυτή η δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, με τον Κώστα Ζαχαριάδη να αναφέρει ότι «αν ο Κασσελάκης εννοεί με το βίντεο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενταχθεί στα σχέδια της διαπλοκής, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Επίσης, ποια είναι η θέση του Κασσελάκη με βάση αυτό το βίντεο; Υποψήφιος πρόεδρος; Μέλος του κόμματος; Πρώην πρόεδρος; Ως ποιος μιλάει;», σχολίασε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στα σενάρια της Κεντροαριστεράς, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση φεύγει και το γνωρίζετε. Στη θέση της: είτε θα προκύψει μια δήθεν κεντροαριστερή κατασκευή στην υπηρεσία της διαπλοκής, είτε θα έρθει ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ, ένα ανανεωμένο, άφθαρτο και αδιάφθορο κόμμα της Σύγχρονης Αριστεράς».

Με ένα βίντεο διάρκειας 3.52 δευτερολέπτων και 395 λέξεων, στο οποίο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται προφανώς οργισμένος και αποσυντονισμένος, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «ο Στέφανος Σκέτο. Γεννηθήκαμε άνθρωποι, όχι αξιώματα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Κατά τη διάρκεια του βίντεο, μιλούσε στο πρώτο ενικό πρόσωπο, αλλά όταν ήρθε η στιγμή να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των παλιών αγωνιστών και από τους νέους, χρησιμοποίησε τον πληθυντικό. Ωστόσο, όπως παρατήρησαν στελέχη της ομάδας των «87», ο ίδιος είχε προηγουμένως μιλήσει στην Κεντρική Επιτροπή για βαρονίες και κουκουλοφόρους, χωρίς να δείχνει ενδιαφέρον για το ποιοι τον άκουγαν. «Ζητώ συγγνώμη από εσάς που απογοητεύσαμε. Από τους νέους που μας έφεραν πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Από τις οικογένειες των παλιών αγωνιστών που μοιράζονταν συντροφικά μια μπουκιά ψωμί, όχι μια χούφτα αξιώματα. Από τους 150.000 πολίτες που περίμεναν στις ουρές πριν από μόλις έναν χρόνο».

Στο μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου να εξεταστεί η εισήγησή της για την επόμενη Κεντρική Επιτροπή. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Θεοδώρα Τζάκρη αποχώρησε εκφράζοντας τη διαφωνία της με τη Γιώτα Μπελώνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments