Πολιτική

Μητσοτάκης: Η ΝΔ η πιο σταθερή παράταξη στη χώρα–Έκανα το καθήκον μου,κάλεσα Σαμαρά Καραμανλή

Μητσοτάκης: Η ΝΔ η πιο σταθερή παράταξη στη χώρα–Έκανα το καθήκον μου,κάλεσα Σαμαρά Καραμανλή
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μάς δίδαξε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη του ρεαλισμού

Συνέντευξη στο Mega παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανήμερα των 50ων γενεθλίων της ΝΔ.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν κάνουμε αυτήν την συνέντευξη όχι στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στα γραφεία της ΝΔ σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο αυτήν την πολύ ιδιαίτερη επέτειο. 50 χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε η ΝΔ παραμένει η μεγαλύτερη πιο σταθερή παράταξη στη χώρα και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να αναρωτηθεί κανείς γιατί ενώ άλλα κόμματα πέρασαν από μεγαλύτερες διακυμάνσεις και είδαν τα ποσοστά τους να κατακρημνίζονται το μόνο κόμμα το οποίο κράτησε τελικά άντεξε και ενισχύθηκε είναι η ΝΔ», είπε.

Και συνέχισε: «Ίσως είναι η καλύτερη απάντηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι μείναμε πιστοί στις αξίες του ιδρυτή μας αλλά ταυτόχρονα προσαρμοστήκαμε σε καιρούς οι οποίοι αλλάζουν. Αν κάτι μας δίδαξε ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ότι η ΝΔ είναι η παράταξη του πραγματισμού και του ρεαλισμού που βρίσκεται διαχρονικά απέναντι στον λαϊκισμό ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δίδαξε την υπευθυνότητα και τον ρεαλισμό. Ήταν ταυτόχρονα ένας πολιτικός ο οποίος δεν δίσταζε να φύγει από ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και να μιλήσει για το μέλλον σε μία συνέντευξη είχε πει κάτι εντυπωσιακό: «εγώ, δεν είμαι ούτε δεξιός ούτε κεντρώος ούτε αριστερός. Είμαι προοδευτικός». Αυτή είναι προσαρμοστικότητα της νέας δημοκρατίας είμαστε μία μεγάλη ευρύχωρη παράταξη». Ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας την αναφορά του στον ιδρυτή της παράταξης είπε:

«Να ανατρέξουμε στην ληξιαρχική πράξη γέννησης της ΝΔ η οποία συμπίπτει με την γέννηση της δημοκρατίας της μεταπολίτευσης. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πιστώνεται την ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία, τη νομιμοποίηση του κομμουνιστικού κόμματος, ένα εξαιρετικά προχωρημένο για την εποχή Σύνταγμα, τη μεγάλη επιλογή να ενταχθούμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Η ΝΔ σε όλη τη διαδρομή της όταν βρέθηκε στην εξουσία υπηρέτησε αυτές τις αρχές με μεγάλη συνέπεια και αναλαμβάνοντας και οπότε χρειαζόταν το πολιτικό κόστος, για τις επιλογές της δύσκολα μπορώ να μιλήσω για τους προκατόχους μου αλλά εγώ τα χρόνια που έχω την τιμή να ηγούμαι της ΝΔ υλοποίησα τις δεσμεύσεις μου για τις οποίες με εξέλεξαν. Άνοιξα το κόμμα στην κοινωνία, διεύρυνα την παράταξη. Εφερα μέσα νέα στελέχη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε ο πολιτικός που προσπαθούσε να προσελκύσει στην πολιτική στελέχη ανεξαρτήτως κομματικών χρωματισμών. Τώρα βρισκόμαστε στην αρχή της δεύτερης θητείας μας με μια ξεκάθαρη εντολή να φέρουμε την Ελλάδα πιο κοντά στον Ευρώπη να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να γιατρέψουμε τις αιτίες των παθογενειών που μας έφεραν στην κρίση.

Πιστεύω ότι έχουμε κάθε λόγο σήμερα να γιορτάσουμε αυτήν την ημέρα θα κάνουμε μία ωραία μικρή εκδήλωση στη Ρηγίλλης. Αυτή η μέρα σήμερα ανήκει στους νεοδημοκράτες στους φίλους μας στους παλιούς και νέους συναγωνιστές μας οι οποίοι συμπορεύτηκαν μαζί μας».

Για Σαμαρά και Καραμανλή: Εγώ έκανα το καθήκον μου και τους κάλεσα προσωπικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την απουσία των δυο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά από τη γιορτή στη Ρηγίλλης.

«Εγώ έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά από κει και πέρα θα επαναλάβω ότι η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς όχι στους διατελέσαντες πρωθυπουργούς αλλά στον απλό νεοδημοκράτη και νομίζω ότι μία μέρα γιορτής και χαράς είναι μία μέρα ενότητας για την παράταξη και έτσι θα τη θυμόμαστε.

Ερωτηθείς αν έπρεπε να είναι όλοι σε αυτή τη γιορτή είπε ότι: «Αυτό θα το κρίνουν άλλοι εγώ είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνει. Εγώ όπως σας είπα έκανα το καθήκον μου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments