Πολιτική

ΝΔ: Επιχείρηση συσπείρωσης της κομματικής βάσης

ΝΔ: Επιχείρηση συσπείρωσης της κομματικής βάσης

Πηγή Φωτογραφίας: [370062] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τα 50 χρόνια της ΝΔ γιορτάζονται απόψε στην οδό Ρηγίλλης σε street party

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μια προσπάθεια συσπείρωσης στη Νέα Δημοκρατία, με το γαλάζιο «ραντεβού» απόψε στην οδό Ρηγίλλης, όπου θα εορταστούν τα 50 χρόνια του κόμματος. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου δεν είναι τυχαία, καθώς εκεί βρίσκονταν τα ιστορικά γραφεία της Ν.Δ.

Αυτή η κίνηση έχει ισχυρό συμβολισμό, ειδικά σε μια περίοδο που οι βουλευτές ζητούν επιστροφή στις ρίζες και μια πιο στενή σύνδεση με το παραδοσιακό ακροατήριο.

Στο κυβερνών κόμμα παρατηρείται αύξηση των βουλευτών της Ν.Δ. που υποβάλλουν ερωτήσεις στους υπουργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στα κοινοβουλευτικά πηγαδάκια, αναμένονται και άλλες παρόμοιες ενέργειες στο άμεσο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες, 11 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος αργότερα διεγράφη λόγω των δηλώσεών του σχετικά με φωτογραφικούς διαγωνισμούς, κατέθεσαν ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, είχε απαντήσει εντός 24 ωρών, ωστόσο φαίνεται ότι η κατάσταση παραμένει ανοιχτή.

Χθες, ο Γιώργος Βλάχος, ένας από τους έντεκα βουλευτές, επανήλθε με επίκαιρη ερώτηση, στην οποία επισημαίνει ότι «τα ερωτήματα που θέσαμε δεν έχουν λάβει απάντηση», ενώ έχουν προκύψει και νέα «καθώς ταυτόχρονα δεχόμαστε νέα αιτήματα από τους πολίτες». Ταυτόχρονα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, επίσης μέλος των έντεκα, υπέβαλε ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος σχετικά με τους «προκλητικούς λογαριασμούς ρεύματος για γεωτρήσεις πλημμυροπαθών αγροτών».

Επιπλέον, οκτώ βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι δεν είναι οι ίδιοι με τους έντεκα, κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας για την «επέκταση της απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη», ένα θέμα που αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί το χρονικό σημείο της ερώτησης, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση της Νίκης Κεραμέως με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ενώ χθες υπήρξε ραντεβού του Άδωνι Γεωργιάδη.

Φαίνεται ότι, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, γίνεται προσπάθεια να διατηρηθούν οι τόνοι σε χαμηλά επίπεδα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «θα ήταν ατυχές αν μια ερώτηση βουλευτών θεωρούνταν πρόβλημα. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία και τη διαχρονική λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., είναι εκπληκτικό πώς κάποιοι ανακάλυψαν ότι υπάρχει εσωκομματικό ζήτημα, όταν οι ίδιοι οι βουλευτές που ρωτούν στηρίζουν την Κυβέρνηση σε όλα τα νομοσχέδια και εκτελούν άριστα τα καθήκοντά τους».

Για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα εσωστρέφειας, έχουν ξεκινήσει συναντήσεις υπουργών με βουλευτές. Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ενώ χθες έγινε παρόμοια συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο δεκαπενθήμερο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με βουλευτές.

Οι συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο δεν περιορίζονται μόνο στη Βουλή, αλλά επεκτείνονται και εκτός αυτής, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των τραπεζιών που διοργανώνονται για να έχουν οι υπουργοί και οι βουλευτές την ευκαιρία να συζητήσουν σε πιο χαλαρό κλίμα. Για παράδειγμα, πρόσφατα ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε έξοδο με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Το σύνθημα της αποψινής εκδήλωσης είναι «Πάμε Ρηγίλλης», ωστόσο παραμένει αβέβαιο αν θα παραστούν ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, αλλά μέχρι χθες το βράδυ δεν είχαν δώσει απάντηση σχετικά με την παρουσία τους στην εκδήλωση. Επίσης, αναμένονται και οι απουσίες βουλευτών από το αποψινό street party.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments