Ελλάδα

«Ένας από τους στύλους του μουσικού μας Παρθενώνα» – Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Μίμη Πλέσσα

«Ένας από τους στύλους του μουσικού μας Παρθενώνα» – Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Μίμη Πλέσσα

Πηγή Φωτογραφίας: ΝΑΥΠΛΙΟ-Πλέσσας και Κορκολής στον Αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας.(eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Οι συναυλίες για τα 100 χρόνια του μεγάλου μουσικοσινθέτη θα πραγματοποιηθούν πλέον, στη μνήμη του, λένε οι συντελεστές

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και γλυκιά νοσταλγία για τις μελωδίες του, που έντυσαν μερικά από τα αριστουργήματα της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, σκόρπισε η είδηση της απώλειας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Από το πρωί του Σαββάτου, μουσικοί, ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες εκφράζουν τα συλληπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Λουκίλα Καρρέρ και την οικογένειά του, ενώ θυμούνται κοινές στιγμές και ανέκδοτες ιστορίες με πρωταγωνιστή το σπουδαίο μουσικό.

«Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν την απώλεια. Το έργο του όμως θα μείνει για πάντα ανεξίτηλο να μας συντροφεύει. Καλό και ευλογημένο ταξίδι στο φως. Γεμάτος φως, γεμάτος ταλέντα, δώρα που τα μοίραζε μέσα από τα τραγούδια του θα είναι για πάντα κοντά μας. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, η ηθοποιός Άντζελα Γκερέκου, και συμπλήρωσε: «Για εμάς ήταν και λατρεμένος φίλος. Ένας σπουδαίος άνθρωπος, με ήθος, απαράμιλλη ευγένεια, γλυκύτητα, αγαπούσε πάρα πολύ τον κόσμο. Την ευγένειά του σπάνια τη συναντάς σε άνθρωπο. Παράδειγμα φωτεινό για όλους μας».

H τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου μιλώντας στο ΑΝΤ1 είπε ότι θα έδινε συναυλία για τα 100 χρόνια του Μίμη Πλέσσα, η οποία θα πραγματοιηθεί, πλέον, στη μνήμη του: «Για μένα ο Μίμης Πλέσσας ήταν δάσκαλος, μέντορας, είχα συνεργαστεί σε πάρα πολλές συναυλίες. Είχα φιλική και οικογενειακή σχέση. Πέρασε στην αιωνιότητα και στην ιστορία και ένα μεγάλο ευχαριστώ για το τεράστιο έργο που άφησε στην Ελλάδα. Ήταν ενεργός και όταν έβαζε τα χέρια του στο πιάνο και έπαιζε, έπαιζε. Είναι μια πολύ μεγάλη συναυλία για τα 100 του χρόνια, θα είναι ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα στα 100 του χρόνια».

«Είχε πολύ χιούμορ και πολύ ταλέντο στη μουσική. Ήταν ένας άνθρωπος που δικαιολογημένα αναφερόταν πάντα στους καλύτερους. Διέφερε, ο Μίμης, πέρασε στην ιστορία σαν ένας από τους καλύτερους. Έφυγε ευχαριστημένος από τη ζωή πιστεύω» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο συνθέτης Γιώργος Κατσαρός.

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Μίμη Πλέσσα έκανε γνωστή η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ με μία συγκινητική ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Μίμης Πλέσσας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου του 1924 και σε μία εβδομάδα θα γιόρταζε έναν αιώνα ζωής σε μουσική παράσταση προς τιμήν του.

Η τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη, τόνισε: «Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Προ ημερών μιλούσα μαζί του για τη μουσική γιορτή για τα 100 του χρόνια. Αυτές οι γιορτές θα γίνουν και θα μείνουν. Θα γίνουν τις μέρες που ήταν προγραμματισμένες από τις 10 μέχρι τις 20 του μήνα που ήταν προγραμματισμένες, απλώς θα αλλάξουν ονομασία. Δέκα βραδιές μουσικές που θα γίνουν παραστάσεις στη μνήμη του. Εγώ με τον Μίμη Πλέσσα μεγάλωσα. Όλος ο κόσμος γνώριζε την αξία του σαν μουσικοσυνθέτη κατά κύριο λόγο των κινηματογραφικών ταινιών. Είμαι λίγο συγχυσμένη που έγινε έτσι ξαφνικά. Πήρε πάρα πολλή αγάπη, ήταν αυτός ο Θεοδωράκης, ο Χατζηδάκης και ο Ξαρχάκος που ζει ακόμα, οι τέσσερις στύλοι του μουσικού μας Παρθενώνα. Αυτοί οι άνθρωποι με τέτοια παρακαταθήκη δεν πεθαίνουν ποτέ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments