Διεθνή

Ισραήλ: Αναμένεται σημαντικό χτύπημα κατά του Ιράν -Ανησυχία για νέες επιθέσεις στις 7 Οκτωβρίου

Ισραήλ: Αναμένεται σημαντικό χτύπημα κατά του Ιράν -Ανησυχία για νέες επιθέσεις στις 7 Οκτωβρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Rockets are fired toward Israel from the Gaza Strip, Sunday, Oct. 8, 2023. Associated Press photographers have captured what six months of devastating war have brought for Israel and for Palestinians. At its six-month mark, it is not clear what direction the war will now take. Weeks of mediation by the U.S., Egypt and Qatar for a longer cease-fire have so far been unable to make a breakthrough. (AP Photo/Fatima Shbair)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Ισραήλ σχεδιάζει ένα «σημαντικό» πλήγμα σε αντίποινα κατά του Ιράν για τη μεγάλης κλίμακας επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους την περασμένη εβδομάδα.

Ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει τις επιχειρήσεις του σε πολλαπλά μέτωπα καθώς πλησιάζει η επέτειος των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου από τρομοκράτες της Χαμάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Ισραήλ σχεδιάζει ένα «σημαντικό» πλήγμα σε αντίποινα κατά του Ιράν για τη μεγάλης κλίμακας επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους την περασμένη εβδομάδα.

Επίκειται σημαντικό πλήγμα από το Ισραήλ κατά του Ιράν, σύμφωνα με πηγές

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δήλωσαν ότι επίκειται ένα μεγάλο πλήγμα κατά του Ιράν, καθώς το Ισραήλ έπληξε στόχους στον Λίβανο, τη Συρία και τη Γάζα το Σάββατο.

«Οι IDF [ισραηλινός στρατός] προετοιμάζουν μια απάντηση στην πρωτοφανή και παράνομη ιρανική επίθεση κατά των ισραηλινών πολιτών και του Ισραήλ», δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς δεν είχε την άδεια να μιλήσει δημόσια για το θέμα.

Καθώς το Ισραήλ δήλωσε ότι σχεδιάζει την απάντησή του στις ιρανικές πυραυλικές επιδρομές της Τρίτης, οι οποίες -όσες δεν αναχαιτίστηκαν- έπεσαν κοντά σε μια σειρά από βασικές ισραηλινές βάσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε κατά του πλήγματος των ιρανικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, μία ημέρα αφότου δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον «συζητά» μια τέτοια ενέργεια.

«Αν ήμουν στη θέση τους, θα σκεφτόμουν άλλες εναλλακτικές λύσεις από το να χτυπήσω πετρελαιοπηγές», δήλωσε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στην καθημερινή ενημέρωση Τύπου του Λευκού Οίκου. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι αντιτίθεται σε ένα ισραηλινό χτύπημα στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Νεκρός ο διάδοχος του Νασράλα

Εν μέσω των συγκρούσεων, αναφέρεται ότι ένα χτύπημα στα νότια προάστια της Βηρυτού σκότωσε τον Χασίμ Σαφιεντίν, ο οποίος αναμενόταν ευρέως να διαδεχθεί τον νεκρό ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα. Σύμφωνα με λιβανέζικες πηγές ασφαλείας, ο Σαφιεντίν εξαφανίστηκε από την Παρασκευή.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο Σαφιεντίν σκοτώθηκε μαζί με βοηθούς και Ιρανούς συμβούλους σε ένα ισχυρό χτύπημα που έχει καταστήσει δύσκολη την πρόσβαση σε πτώματα. Στον απόηχο του πλήγματος οι IDF δήλωσαν ότι έπληξαν το αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών της Χεζμπολάχ χωρίς να αποκαλύψουν ποιοι ήταν παρόντες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments