Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ατσαλένια η ενότητα της ΝΔ [pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Ατσαλένια η ενότητα της ΝΔ [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Ατσαλένια η ενότητα της ΝΔ [pics]

Η ερώτηση των 8 βουλευτών για τα φάρμακα είναι εύλογη, το ψάχνουμε το θέμα

«Στη χθεσινή εκδήλωση στη Ρηγίλλης γιορτάστηκαν τα γενέθλια όλων των Νεοδημοκρατών», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας, σε σημερινή παρέμβασή του, αναφέρθηκε αρχικά στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση μισού αιώνα ζωής της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως «η ιστορικότερη παράταξη γιόρτασε χθες βράδυ τα 50 χρόνια της. Ο αείμνηστος εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, προσέφερε στην Ελλάδα την ομαλότερη δημοκρατική περίοδο στη σύγχρονη ιστορία της και εξασφάλισε την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, παρά τα όσα αντίθετα υποστήριζαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Χθες δεν ήταν τα γενέθλια του Κυριάκου Μητσοτάκη, του άξιου προέδρου μας, αλλά χθες ήταν τα γενέθλια όλων των Νεοδημοκρατών. Και θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει πρόβλημα ενότητας στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Θα μπορούσαν να είναι οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής παρόντες. Τα μηνύματα που διαβάστηκαν χθες ήταν υπέροχα και τα video με όλους τους προέδρους της ΝΔ ήταν συγκινητικά.

Θέλω να θυμίσω στο σημείο αυτό ότι οι Έλληνες στην Αρχαία Ελλάδα τσακώνονταν συνέχεια. Ηρεμούσαν όταν έρχονταν οι Πέρσες. Τώρα είμαστε μόνοι μας στη Νέα Δημοκρατία και «τακωνόμαστε» μεταξύ μας. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος για την πορεία της ΝΔ. Έχουμε μπροστά μας τρία χρόνια σταθερής κυβερνητικής θητείας. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών το 2027 θα κερδίσουμε. Και ως προς τις δημοσκοπήσεις, το 28 – 30% που μας δίνουν τρία χρόνια πριν από τις εκλογές είναι ένα εξαιρετικά καλό ποσοστό. Μπορεί κάποιος να το αντιπαραβάλει με αντίστοιχα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του και με το ποσοστό που τελικά συγκέντρωσε στις προηγούμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές».

Ερωτηθείς, εν συνεχεία, για τον εκλογικό νόμο, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Έδωσα μια συνέντευξη στα Δικαιολογητικά. Στη συνέντευξη αυτή δεν είπα εν τω παρόντι χρόνω ότι είμαι υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Είπα πως διαχρονικά τάσσομαι υπέρ των ισχυρών μονοκομματικών κυβερνήσεων, κυβερνήσεων που χαίρουν μια ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας αποφασίζουν κάτι τη Δευτέρα και θέλουν τέσσερις Δευτέρες για να εφαρμόσουν τις αποφάσεις τους, ενώ η μονοκομματική κυβέρνηση το αποφασίζει τη Δευτέρα και το εφαρμόζει την Τρίτη. Στην Ελλάδα, ευτυχώς, έχουμε ένα πολύ σταθερό πολιτικό σύστημα, σε αντίθεση, για παράδειγμα, με τη Γερμανία, όπου όλοι βλέπουμε τι συμβαίνει».

Μιλώντας για την ερώτηση βουλευτών της ΝΔ προς το πρόσωπό του, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι «οι 8 βουλευτές μου έκαναν μια φιλική, καθόλου επικριτική ερώτηση. Έζησα τέσσεις ώρες όπου όλοι οι συνάδελφοι είπαν πως είναι πολύ ευχαριστημένοι από μενα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε το ΕΚΑΣ και έδωσε μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα. Οι συνάδελφοι λένε να πάμε και σε αυτούς που δεν είναι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ. Έχω ζητήσει να μου μετρήσουν τον ακριβή αριθμό των δικαιούχων. Το εξετάζουμε το αίτημα των 8. Είναι μια απολύτως ισορροπημένη ερώτηση, θίγεται ένα υπαρκτό ζήτημα. Είναι πιθανό να υιοθετηθεί το αίτημα των 8. Καταρχάς λογικό αίτημα. Θα το εξετάσουμε».

Ανακαινίζουμε 193 νοσοκομεία και 158 κέντρα υγείας

Απαντώντας, τέλος, σε ερωτήσεις για την υγεία, ο Ά. Γεωργιάδης υποστήριξε πως «δεν υπάρχει σύστημα υγείας σε ολόκληρο τον πλανήτη χωρίς ράντζα. Σήμερα, ράντζα υπάρχουν για λίγο και κάποιες βραδιές, στο Αττικόν και στον Ευαγγελισμό.  Είναι δυο νοσοκομεία που έχουν πολύ καλή φήμη. Το Αττικόν μαζεύει κόσμο από μακριά. Με τις παρεμβάσεις μας τα ΤΕΠ του Αττικόν ήταν 1000 τμ και τον Μάρτιο γίνονται 5000 τμ. Σήμερα, γίνονται οι απαραίτητες εργασίες τα ΤΕΠ λειτουργούν σε 500 τμ και άρα υπάρχει ζήτημα. Μέσα στο 2025, θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα, πενταπλασιάζοντας τα τετραγωνικά μέτρα των ΤΕΠ».

Στην Ελλάδα έχουμε 128 νοσοκομεία και ανακαινίζουμε τα 93. Ανακαινίζονται επίσης 158 από τα 360 κέντρα υγείας. Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής αναβάθμισης των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.

Παράλληλα, ιδρύουμε τα πανεπιστημιακά  κέντρα υγείας. Π.χ. προχωράμε σε ενοποίηση της Εθνικής Σχολής Υγείας με το κέντρο υγείας Αλεξάνδρας. Φτιάχνουμε πανεπιστημιακά κέντρα υγείας σε όλη την επικράτεια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments