Πολιτική

Βαθαίνει το ρήγμα στη ΝΔ

Βαθαίνει το ρήγμα στη ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: [368540] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στη νεοφιλελεύθερη και την κεντροδεξιά πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος

Δύο πρώην πρωθυπουργοί, οι κ.κ. Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, αποφάσισαν να μην παραβρεθούν στον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματός τους, το οποίο ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θείος του Κώστα Καραμανλή από τη Ραφήνα. Ο συμβολισμός αυτής της απόφασης είναι σημαντικός. Οι δύο πρώην ηγέτες της ΝΔ δεν απέχουν από τα βαφτίσια του παιδιού του ανιψιού του κ. Μητσοτάκη λόγω κάποιων διαφορών με τον νυν πρωθυπουργό, αλλά φαίνεται ότι έχουν επιλέξει να σπάσουν τη σιωπή τους.

Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο αλλαγών. Δεν θα αναλύσουμε το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη προκαλέσει μια διάσπαση στη ΝΔ στο παρελθόν, κάτι που αφορά τον ίδιο και το κόμμα, του οποίου ηγήθηκε μετά τα γεγονότα της Πολιτικής Άνοιξης. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε το γεγονός ότι η χρεοκοπία της χώρας δεν οφείλεται στον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης, είναι αδύνατο να μην σχολιάσουμε την απουσία του Κώστα Καραμανλή κατά τα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχουν φήμες ότι οι δύο πρώην ηγέτες επιθυμούν να «τιμωρήσουν» τον κ. Μητσοτάκη. Για ποιο λόγο, όμως; Επειδή επανέφερε τη ΝΔ σε πορεία εξουσίας; Η σημερινή κυριαρχία της ΝΔ οφείλεται στον κ. Μητσοτάκη, ενώ η άνοδος του Αλέξη Τσίπρα σχετίζεται με άλλους παράγοντες.

Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση δεν είναι ότι δύο πρώην αρχηγοί της ΝΔ αποφάσισαν να βλάψουν το κόμμα τους, αλλά ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί δεν συνειδητοποιούν τη ζημιά που προκαλούν στη χώρα με τη στάση τους. Θα μπορούσαν, βέβαια, να αναστρέψουν την κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι για να μην προκληθεί πρόβλημα στη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να παραδώσει την πρωθυπουργία σε κάποιον από την επιλογή τους, δηλαδή να γίνει μια «διαδοχή» εν κινήσει. Ωστόσο, αυτό το θέμα δεν θα τεθεί σήμερα.

Ωστόσο, θα κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τον κ. Μητσοτάκη. Σήμερα μία επερώτηση, αύριο μία άλλη και μεθαύριο μία τρίτη. Μέχρι να φτάσει ο κ. Μητσοτάκης στο σημείο να «μπουχτίσει» και να τους παραδώσει τα κλειδιά. Διότι αυτό είναι το ζητούμενο. Όλα τα υπόλοιπα δεν τους απασχολούν. Οι επιτυχίες της χώρας και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει δεν τους ενδιαφέρουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments