Πολιτική

Ηχηρή απουσία Καραμανλή – Σαμαρά από τη γιορτή στη Ρηγίλλης

Ηχηρή απουσία Καραμανλή – Σαμαρά από τη γιορτή στη Ρηγίλλης

Πηγή Φωτογραφίας: [368540] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς είχε επιβεβαιώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Οριστικό ήταν, τελικά, το «όχι» του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι δεν θέλησαν να παραστούν στο γαλάζιο «πάρτι» της ΝΔ στην οδό Ρηγίλλης για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

Η απόφαση των δύο πρώην Πρωθυπουργών αποτελεί ένα επιπλέον σοβαρό πλήγμα προσωπικά στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα τηλεφώνησε ο ίδιος στους δύο πρώην Πρωθυπουργούς για να τους καλέσει προσωπικά στην εκδήλωση της ΝΔ.

Από την πλευρά της κυβέρνησης κρατείται χαμηλά το θέμα. Κυβερνητικές πηγές δεν σχολιάζουν την άρνηση των δύο να δώσουν το παρόν στα πενηντάχρονα της ΝΔ και αρκούνται στο σχόλιο πως «η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους Νεοδημοκράτες».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρκέστηκε να πει πως «εγώ έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά από κει και πέρα θα επαναλάβω ότι η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς όχι στους διατελέσαντες πρωθυπουργούς αλλά στον απλό νεοδημοκράτη και νομίζω ότι μία μέρα γιορτή και χαράς μία μέρα ενότητας για την παράταξη και έτσι θα τη θυμόμαστε».

Η απόφαση Καραμανλή και Σαμαρά πάντως εκτιμάται ότι θα απελευθερώσει και άλλους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που με την απουσία τους θα επιχειρήσουν να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους με τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου και έρχεται σε συνέχεια των ερωτήσεων κοινοβουλευτικού ελέγχου σε κορυφαίους υπουργούς, οι οποίες κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το τηλεφώνημα του κ. Μητσοτάκη στους δύο πρώην Πρωθυπουργούς είχε διαρρεύσει από το Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα σε μία προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα στο εσωτερικό της ΝΔ. Σημειώνεται πως η εν λόγω επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με τους πρώην Πρωθυπουργούς ήταν η πρώην, μετά από την κοινή εμφάνιση τους στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη τον Ιούλιο, κατά την οποία ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σαμαράς άσκησαν σφοδρότατη κριτική στους χειρισμούς Μητσοτάκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments