Πολιτική

Ραγίζει και πάλι το γυαλί στον ΣΥΡΙΖΑ

Ραγίζει και πάλι το γυαλί στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Υποψήφιος με 87 υπογραφές ο Κασσελάκης

Μια ακόμη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται σε κλίμα διχασμού και έντασης, με αφορμή την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας να μεταθέσει το συνέδριο κατά μία εβδομάδα, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά του Κασσελάκη.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν η Θεοδώρα Τζάκρη ανέβηκε στο βήμα και ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του έκπτωτου προέδρου, συνοδευόμενη από το πόθεν έσχες του. Η υποψηφιότητα αυτή υποστηρίχθηκε από 87 υπογραφές στελεχών, «όσες και αυτές που ανέτρεψαν» τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως δήλωσε η κ. Τζάκρη.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής δήλωσε: «Δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι μέσω αντιπροσώπων» και συμπλήρωσε ότι «οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας δεν περιορίζονται σε δύο (υπογραφές και πόθεν έσχες), αλλά περιλαμβάνουν και τον σεβασμό στις καταστατικές αρχές, τις αξίες και τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος».

«Όποιος δεν σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά ένα άλλο κόμμα», τόνισε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Ζητώ από τη Θεοδώρα Τζάκρη να ανακαλέσει όσα προσβλητικά και υβριστικά είπε από αυτό το βήμα κατά των συντρόφων και συντροφισσών».

Στη συνέχεια, στελέχη που υποστηρίζουν τον κ. Κασσελάκη αποχώρησαν, αναφέροντας τους εξής λόγους:

Μεθοδεύτηκε η αλλαγή της ημερομηνίας του συνεδρίου με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Προσκλήθηκαν να μιλήσουν υποψήφιοι, ενώ δεν έχουν τυπικά καταθέσει τις υποψηφιότητές τους.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Απόστολος Γκλέτσος υπέβαλε υπογραφές 32 μελών της Κεντρικής Επιτροπής, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την υποψηφιότητά του για την προεδρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, ο Γκλέτσος φέρεται να δήλωσε για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «αυτό το παιδί δεν είχε κάνει ούτε θαλαμοφύλακας και τον αναγορεύσαμε στρατηγό στον πόλεμο».

«Είμαι συγκινημένος που είχα την ευκαιρία να μιλήσω στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός μου. Κατάφερα να συγκεντρώσω 32 υπογραφές. Το στοίχημα είναι να φέρουμε τον κόσμο στην κάλπη την πρώτη Κυριακή, να δηλώσουμε ότι είμαστε εδώ, είμαστε η περήφανη κυβερνώσα αριστερά», δήλωσε ο κ. Γκλέτσος και συνέχισε: «Πρέπει να στραφούμε προς εκείνους που δεν συμμετείχαν στις εκλογές. Έχουμε αποκομίσει όλα τα απαραίτητα διδάγματα. Θα διεκδικήσουμε την ψήφο των Ελλήνων απέναντι σε μια κυβέρνηση που λειτουργεί με τη λογική του predator».

Στο ξεκίνημα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σημειώθηκε ένταση όταν το προεδρείο αποφάσισε να δώσει το λόγο στους υποψηφίους προέδρους. Παρόντες ήταν οι Νικόλας Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος, εκτός από τους Σωκράτη Φάμελλο και Παύλο Πολάκη, οι οποίοι είναι μέλη της Κ.Ε. Στελέχη που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη αντέδρασαν, καθώς ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση.

Πράγματι, τα στελέχη που υποστηρίζουν τον κ. Κασσελάκη αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ομιλίες των υποψηφίων. Κατηγορούν τη ηγεσία ότι έχει ήδη αποφασίσει τις υποψηφιότητες για την προεδρία και δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν μόλις ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των υποψηφίων που συμμετέχουν στη συνεδρίαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments