Πολιτική

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους Καραμανλή – Σαμαρά

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους Καραμανλή – Σαμαρά

Πηγή Φωτογραφίας: [372296] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Την πολιτική των διευρύνσεων επιθυμεί να ακολουθήσει ο πρωθυπουργός

Τα «γενέθλια» της Νέας Δημοκρατίας γιορτάστηκαν χθες στην οδό Ρηγίλλης, όπου βρίσκονταν τα ιστορικά γραφεία του κόμματος. Στην εκδήλωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα με συγκεκριμένους αποδέκτες και τόνισε την ανάγκη για μια πορεία που εστιάζει μόνο στο μέλλον, χωρίς να κοιτάζει ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Ωστόσο, οι απουσίες των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά ήταν ιδιαίτερα ηχηρές, καθώς, παρά το γεγονός ότι είχαν δεχτεί τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις αρχές της εβδομάδας, τελικά αποφάσισαν να μην παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει την πορεία ανοιγμάτων της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε όσους προτείνουν επιστροφή στις ρίζες. «Όσο πιο πλατιά απλώνονται τα κλαδιά της Νέας Δημοκρατίας, τόσο περισσότερο δικαιώνουν τη δύναμη που έχουν οι ρίζες τους» ήταν μία από τις χαρακτηριστικές του φράσεις.

Ομιλώντας για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τόνισε ότι «συνεργάστηκε με τους πιο ικανούς ανθρώπους, χωρίς να δίνει σημασία σε κομματικές ταυτότητες. Ήταν, ωστόσο, και ένας πολιτικός που είχε προοδευτικές απόψεις. Αγωνιζόταν για τον διαρκή εκσυγχρονισμό της χώρας». Επιπλέον, σημείωσε ότι «η κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, την καλύτερη απάντηση στους λίγους που επιθυμούν μια κλειστή και περιχαρακωμένη παράταξη, μια παράταξη που να είναι συμπλεγματική και τελικά ηττοπαθής. Οι παρωπίδες μπορούν να γίνουν αλυσίδες. Η ζωή δείχνει ότι όταν ανοίγουν τα «παράθυρα» της σκέψης, τότε μπορούμε να ανοίξουμε και τις πόρτες σε νέους συμμάχους».

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν σκέφτεται πρόωρες εκλογές, αναφερόμενος σε μια τριετία καθαρού πολιτικού χρόνου για την υλοποίηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, δεν πέρασε απαρατήρητη η αναφορά του, κοιτώντας προς το 2027, για τρίτη συνεχόμενη κυβερνητική θητεία.

«Εκπλήρωσα το καθήκον μου, τους προσκάλεσα προσωπικά» δήλωσε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφερόμενος στους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι τελικά δεν παραβρέθηκαν στη Ρηγίλλης. Επιπλέον, τόνισε ότι η ημέρα ήταν αφιερωμένη «όχι στους αρχηγούς, ούτε στους πρώην Πρωθυπουργούς, αλλά στον απλό Νεοδημοκράτη. Πιστεύω ότι μια μέρα γιορτής και χαράς είναι μια μέρα ενότητας για την παράταξη και ελπίζω ότι έτσι θα τη θυμόμαστε». Όταν ρωτήθηκε αν θα έπρεπε όλοι να είναι παρόντες στη γιορτή, απάντησε: «Είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνει. Όπως σας είπα, εκπλήρωσα το καθήκον μου».

Θυμίζουμε ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είχαν πραγματοποιήσει μια κοινή εμφάνιση πριν από περίπου δέκα ημέρες κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή στο αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης, χωρίς ωστόσο να προβούν σε κάποια δήλωση. Προηγήθηκαν οι σημαντικές τοποθετήσεις τους σε εκδήλωση για το βιβλίο του διευθυντή της εφημερίδας «Εστία», Μανώλη Κοττάκη, με τίτλο «οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή». Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Κ. Καραμανλής και Αν. Σαμαράς παραβρέθηκαν στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο, όπου δεν έκαναν ομιλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments