Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Θεαματική η μείωση των ράντζων στο ΕΣΥ

Άδωνις Γεωργιάδης: Θεαματική η μείωση των ράντζων στο ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: [368715] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Παροδικό το ζήτημα στο Αττικόν – Πλήρης αναδιαμόρφωση των ΤΕΠ του νοσοκομείου

Στον πενταπλασιασμό στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στο «Αττικόν» και την εμφάνιση ελάχιστον ράντζων στο εν λόγω νοσοκομείο αναφέρεται ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η σχετική ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ έρχεται σε μια στιγμή που ορισμένες αντιπολιτευτικές φωνές «ξαφνικά θυμήθηκαν το πρόβλημα με τα ράντζα στο «Αττικόν».  Αν και τα ράντζα  πλέον έχουν θεαματικά μειωθεί στο ΕΣΥ, ειδικά στο «Αττικόν» σε ορισμένες μέρες εφημερίας λόγω αθρόας προσελεύσεως εμφανίζονται και ράντζα. Στην πραγματικότητα λόγω της καλής του φήμης το Νοσοκομείο αυτό προσελκύει ασθενείς όχι μόνον από την Δυτική Αττική αλλά και από γειτονικούς νομούς.

Σύμφωνα με την παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη, «η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας έχουν εντοπίσει αυτό το πρόβλημα του συνωστισμού στα ΤΕΠ και στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης έχουμε συμπεριλάβει ένα πολύ μεγάλο έργο δημιουργίας νέων ΤΕΠ στο «Αττικόν». Συγκεκριμένα από 1000 τ.μ. που είναι σήμερα τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου αυτού τα μεγαλώνουμε σε έναν χώρο 5 φορές μεγαλύτερο 5.000 τ.μ. Το έργο θα εγκαινιαστεί μετά το Πάσχα του 2025 και θα έχει παραδοθεί λίγο νωρίτερα. Εκτός όμως από το κτίριο έχει συμπεριληφθεί ειδικός ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός ώστε να επιταχυνθεί πολύ η διαδικασία του τριάζ και των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων ώστε να επιταχυνθεί πολύ η ροή. Σε συνδυασμό με τους νέους τραυματιοφορείς που θα πάμε και στο Αττικό από το Πάσχα του χρόνο η εικόνα στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου αυτού θα είναι συγκλονιστικά διαφορετική».

Το ζήτημα των ράντζων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επιχειρούν να αναδείξουν συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις από τον χώρο της Αριστεράς, προκειμένου να υποστηρίξουν την πάγια άποψη ότι, δήθεν, το ΕΣΥ καταρρέει ή ότι το ΕΣΥ βρίσκεται υπό εγκατάλειψη.

Αυτό όμως που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι η εμφάνιση κάποιων ράντζων και σε ορισμένες ώρες των εφημεριών, ιδιαίτερα στα νοσοκομεία Αττικόν και Γεώργιος Γεννηματάς. Και δεν είναι  πολλά συστήματα υγείας, που να μην έχουν ράντζα. Τα ράντζα είναι ένα φαινόμενο που συναντάται στα δημόσια συστήματα υγείας και σίγουρα, δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Τα ράντζα υπήρχαν και πριν από πέντε, δέκα ή είκοσι χρόνια. Ωστόσο, η βελτίωση ως προς τα ράντζα είναι τεράστια σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από λίγα χρόνια στα δημόσια νοσοκομεία μας.

Ειδικότερα, το νοσοκομείο Αττικόν βγάζει πράγματι ράντζα στις εφημερίες γιατί συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο από περιοχές πέραν της Δυτικής Αττικής. Το 55% των προσελεύσεων στο Αττικόν είναι από άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Πρόκειται ένα νοσοκομείο με πάρα πολύ καλή φήμη, λειτουργεί ως πόλος έλξης για τους ασθενείς και πάρα πολύς κόσμος επιλέγει να πάει εκεί ή στον Ευαγγελισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments