Πολιτική

Άδωνις σε δήμαρχο Σύμης: Να μην επιστρέψουμε στην εποχή των μνημονίων και του λαϊκισμού

Άδωνις σε δήμαρχο Σύμης: Να μην επιστρέψουμε στην εποχή των μνημονίων και του λαϊκισμού

Πηγή Φωτογραφίας: (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις σε δήμαρχο Σύμης: Να μην επιστρέψουμε στην εποχή των μνημονίων και του λαϊκισμού

Να μην γαργαλάμε τα ένστικτα του λαϊκισμού

«Θα έπρεπε να έχουμε 3.000 γιατρούς σε κάθε νησί αν ακούγαμε τον δήμαρχο Σύμης», ανέφερε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας βρέθηκε αντιμέτωπος με τις αιτιάσεις του δημάρχου Σύμης, σύμφωνα με τον οποίον τα ασθενοφόρα του ΕΣΥ δεν διαθέτουν οδηγό. Ο Ά. Γεωργιάδης σήκωσε το «γάντι» και σημείωσε πως «τα δύο ασθενοφόρα, που δείχνει ο δήμαρχος Σύμης, είναι η διαφορά ανάμεσα στο παλαιό ΕΣΥ και το ΕΣΥ επί Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη. Το νέο ασθενοφόρο είναι ενεργό. Δεν είναι αληθές ότι στη Σύμη τα δύο ασθενοφόρα δεν έχουν οδηγό».

«Και ακόμη», έσπευσε να συμπληρώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «η νησιωτικότητα θέτει προκλήσεις για το υπουργείο Υγείας. Είναι αδύνατο να φτιαχτεί σε κάθε νησί μια ολοκληρωμένη δομή υγείας, είναι πρακτικά αδύνατο. Καλώς διεκδικούν οι τοπικοί φορείς, αλλά δεν μπορούν να λένε ότι το υπουργείο Υγείας αδιαφορεί για τη Σύμη. Τα Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Ι.) δεν λειτουργούν το Σαββατοκύριακο. Έχουμε συνολικά 1401 Π.Ι. Για να λειτουργήσουν και τα Σαββατοκύριακα θα χρειαζόταν το τριπλάσιο προσωπικό. Θα έπρεπε να έχουμε 3.000 γιατρούς σε κάθε νησί αν κάναμε εφημερία σε όλα τα νησιά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθούν κενά σε τόσα νησιά. Για τη Σύμη, ο δήμαρχος με κάλεσε δυο φορές, ζήτησε γιατρό και την επόμενη μέρα, είχε γιατρό».

Ο δήμαρχος Σύμης πρόσθεσε, στο σημείο αυτό, ότι μια λύση για το πρόβλημα του νησιού θα ήταν οι βουλευτές να παραχωρήσουν τους οδηγούς των οχημάτων τους, ισχυρισμός που έκανε τον υπουργό Υγείας να απαντήσει άμεσα, λέγοντας πως «δεν πρέπει να γαργαλάμε τα ένστικτα του λαϊκισμού και έτσι, να στρέφονται κάποιοι εναντίον της δημοκρατίας. Το κέντρο υγείας της Σύμης αναβαθμίστηκε επί Μητσοτάκη και δικής μου υπουργίας. Ανακαινίστηκε το κέντρο υγείας, πήραμε καινούργιο ασθενοφόρο και φέραμε επτά γιατρούς. Ανοίξαμε τη λίστα των επικουρικών και κανένας δεν βρέθηκε για τη Σύμη. Και ως προς τους οδηγούς ασθενοφόρων, ο δήμαρχος Σύμης μπορεί να βρει στο προσωπικό του δήμου. Ευθύνη μου είναι να λύνω τα προβλήματα και των πιο μικρών δήμων. Όμως, το Κοινοβούλιο είναι το σπίτι όλων μας, το Κοινοβούλιο είναι το σπίτι της δημοκρατίας και δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην ολέθρια εποχή του λαϊκισμού και των μνημονίων».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο υπουργός Υγείας έκανε μνεία στο κείμενο εχεμύθειας που ζητούν να υπογράψουν οι συμβασιούχοι στο Αττικόν, και υπογράμμισε πως «όντως αυτό το κείμενο εχεμύθειας στο Αττικόν υπάρχει. Όμως το κείμενο εχεμύθειας προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των ασθενών, το κείμενο εχεμύθειας υπάρχει για να γίνεται σεβαστός ο ευρωπαϊκός κανονισμός GDPR», ολοκλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments