Πολιτική

Ο Χακάν Φιντάν στην Αθήνα τον Νοέμβριο προανήγγειλε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Ο Χακάν Φιντάν στην Αθήνα τον Νοέμβριο προανήγγειλε ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Την έλευση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών το Νοέμβριο στην Αθήνα προαναγγέλλει ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Την έλευση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών το Νοέμβριο στην Αθήνα προαναγγέλλει με συνέντευξή του ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ακόμη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έχουν λάβει εντολή να αξιολογήσουν εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουν στην ουσιαστική συζήτηση για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

Οι προϋποθέσεις συνδέονται, είπε ο κ. Γεραπετρίτης, με το περιεχόμενο της συζήτησης, που μπορεί να αφορά μόνο το συγκεκριμένο ζήτημα, τις γενικές αρχές που θα εφαρμοστούν με την οριοθέτηση και την πλήρη εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, το χρονοδιάγραμμα και τη μορφή του διαλόγου και την παραπομπή στη διεθνή δικαιοδοσία που θα μπορούσε να είναι το τέλος αυτής της διαδρομής στη βάση Συνυποσχετικού.

Όπως προανήγγειλε ο κ. Γεραπετρίτης αυτά τα ζητήματα αναμένεται να τα συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του κατά τη διάρκεια πιθανής επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα τον Νοέμβριο.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ σημείωσε ακόμη ότι εφόσον υπάρξει σύμπτωση σε σχέση με το πλαίσιο της οριοθέτησης, οι δύο ηγέτες θα δώσουν, εάν το κρίνουν, ειδική εντολή κατά τη διάρκεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που είναι προγραμματισμένο τον Ιανουάριο στην Άγκυρα για να αρχίσουν οι ουσιαστικές συζητήσεις. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, είπε ο κ. Γεραπετρίτης των δύο μερών για το πλαίσιο, η συζήτηση για την οριοθέτηση δεν θα προχωρήσει και θα προσπαθήσουμε να συντηρήσουμε το σχετικό καλό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments