Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ Κασσελάκη και ηγεσίας

ΣΥΡΙΖΑ: Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ Κασσελάκη και ηγεσίας

Πηγή Φωτογραφίας: [371679] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πέρασε η τροπολογία καταδίκης των δηλώσεων για σχέση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή

Ο ΣΥΡΙΖΑ τυπικά προετοιμάζεται για το έκτακτο συνέδριό του και την εκλογή νέου προεδρείου. Ωστόσο, η πραγματική κατάσταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εξαιρετικά τεταμένη. Η αποχώρηση στελεχών που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη από τη συνεδρίαση αποκαλύπτει το βαθύ και αγεφύρωτο ρήγμα που υπάρχει εντός του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα πολλοί να αμφισβητούν την ικανότητά του να παραμείνει ενωμένος στις επόμενες κρίσιμες διαδικασίες.

Η ένταση στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε το πρωί, όταν η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίασε και αποφάσισε να μεταθέσει κατά μία εβδομάδα την ημερομηνία του εκτάκτου συνεδρίου (8-11 Νοεμβρίου) και κατά δύο εβδομάδες την εκλογή συνέδρων (2-3 Νοεμβρίου). Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγγραφούν ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

Ο κύριος λόγος για τη μετάθεση είναι η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει κατάλληλο χώρο για τις εργασίες του. Στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, η Θεοδώρα Τζάκρη εξέφρασε τη διαφωνία της, προαναγγέλλοντας την ένταση που ακολούθησε.

Κατά την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής, το προεδρείο αποφάσισε να δώσει το λόγο σε όποιον επιθυμεί να υποβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ήδη οι Σωκράτης Φάμελλος και Παύλος Πολάκης, μέλη του οργάνου, καθώς και οι Νικόλας Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος.

Τα στελέχη που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη αντέδρασαν φωναχτά μέσα στην αίθουσα, καταγγέλλοντας τη διαδικασία με το επιχείρημα ότι η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων δεν έχει λήξει. Αποχώρησαν από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Παύλου Πολάκη και του Νικόλα Φαραντούρη, επιστρέφοντας όταν ανέβηκε στο βήμα η Θεοδώρα Τζάκρη. Στο τέλος της επιθετικής ομιλίας της, κατέθεσε για λογαριασμό του Στέφανου Κασσελάκη τα ονόματα 87 υποψηφίων.

Στον φάκελο που υπέβαλε η Θεοδώρα Τζάκρη περιλαμβάνεται και το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η ακριβής του μορφή.

Τελικά, τα στελέχη του στρατοπέδου Κασσελάκη αποφάσισαν να αποχωρήσουν οριστικά από τη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας τη διαδικασία για δύο λόγους: πρώτον, για την αναβολή του συνεδρίου και δεύτερον, για το γεγονός ότι δόθηκε ο λόγος στους υποψήφιους. Η αποχώρησή τους προκάλεσε αντιδράσεις από τα υπόλοιπα στελέχη που παρέμειναν στην αίθουσα, με την Όλγα Γεροβασίλη να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δια αντιπροσώπων».

Εκτός της αίθουσας, τα αποχωρήσαντα στελέχη χρησιμοποίησαν σφοδρή γλώσσα. Η Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρθηκε σε «εκτροπή», ο Θάνος Μωραϊτης δήλωσε ότι «κάποιοι φοβούνται το συνέδριο», ενώ ο Θανάσης Οικονόμου τόνισε ότι «το όργανο έχει ευτελιστεί». Παρ’ όλα αυτά, ξεκαθάρισαν ότι θα συμμετάσχουν κανονικά στις εργασίες του συνεδρίου και στην εκλογή προεδρίας.

Αυτή τη στιγμή, οι υποψήφιοι που έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα έγγραφα για την υποψηφιότητά τους είναι οι Στέφανος Κασσελάκης, Παύλος Πολάκης, Νικόλας Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος. Ο Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments