Διεθνή

Ισραήλ: Οι IDF σφυροκοπούν Γάζα και Λίβανο στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου-Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ

Ισραήλ: Οι IDF σφυροκοπούν Γάζα και Λίβανο στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου-Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ισραήλ: Οι IDF σφυροκοπούν Γάζα και Λίβανο στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου-Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ

Σκοτώθηκαν επίσης στρατιώτες σε βάσεις κοντά στα σύνορα με τη Γάζα

Το Ισραήλ σφυροκόπησε τη Γάζα και τον Λίβανο, ανήμερα της επετείου της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, ενώ η Μέση Ανατολή βαδίζει σε μια σύγκρουση της οποίας το τέλος δεν φαίνεται να είναι κοντά.

Χιλιάδες Ισραηλινοί έχουν κατακλύσει δημόσιους χώρους και σημεία ώστε να τιμήσουν τα θύματα της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου. Η επίθεση της Χαμάς οδήγησε στην πιο αιματηρή ημέρα στην ιστορία του Ισραήλ. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, οι οποίοι σκοτώθηκαν μέσα στο σπίτι τους ή στο δρόμο, καθώς και στο χώρο όπου διεξαγόταν το μουσικό φεστιβάλ. Σκοτώθηκαν επίσης στρατιώτες σε βάσεις κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Στην άνευ προηγουμένου έφοδο της Χαμάς έχασαν τη ζωή τους στην ισραηλινή πλευρά 1.205 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, οι 97 παραμένουν σε αιχμαλωσία στον παλαιστινιακό θύλακο, από τους οποίους 64 θεωρείται πως είναι ζωντανοί και 33 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Το Ισραήλ σφυροκοπά την Βηρυτό

Τέσσερις μεγάλες εκρήξεις καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό, μετέδωσε το βρετανικό SkyNews, νωρίτερα σήμερα.

Οι μάχες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της υποστηριζόμενης από το Ιράν, λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Όπως μετέδωσε ανταποκριτής του βρετανικού μέσου ενημέρωσης, ο ουρανός φωτίστηκε από γιγάντιες μπάλες φωτιάς και ακολούθησαν πολλές εκρήξεις.

«Ορισμένες από αυτές τις εκρήξεις συνοδεύονταν και από δευτερεύουσες εκρήξεις. Και ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα το πρωί ότι αυτές οι δευτερεύουσες εκρήξεις ήταν η απόδειξη ότι κατάφεραν να καταστρέψουν με επιτυχία τις αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ», ανέφερε.

«Πρέπει να πω ότι ο ρυθμός με τον οποίο έρχονται αυτές οι επιθέσεις είναι τέτοιος που οι λεγόμενοι εργαζόμενοι της πολιτικής άμυνας εδώ στη Βηρυτό δεν μπορούν να μπουν σε τμήματα των νότιων προαστίων».

«Δεν μπορούν να ψάξουν τα χαλάσματα. Αν υπάρχουν επιζώντες, δεν είναι σε θέση, σε πολλά σημεία, να τους βγάλουν έξω».

Έρευνα που διεξήχθη από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις 7 Οκτωβρίου δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών υποστηρίζει τη νέα εκστρατεία στο Λίβανο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments