Διεθνή

Σε συναγερμό το Ισραήλ ενόψει της «μαύρης» επετείου της 7ης Οκτωβρίου

Σε συναγερμό το Ισραήλ ενόψει της «μαύρης» επετείου της 7ης Οκτωβρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, iefimerida.gr

Ανησυχία για τρομοκρατικές ενέργειες

Διάγγελμα προς τον ισραηλινό λαό θα εκφωνήσει σήμερα ο Νετανιάχου, ανήμερα της «μαύρης» επετείου από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ και τα κιμπούτς της χώρας, ενώ το Ισραήλ βρίσκεται σε «κόκκινο» συναγερμό υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Οι αρχές καλούν τον κόσμο να μην πάρει μέρος σε συγκεντρώσεις και πορείες καθώς στη Μπερ Σεβά, στα σύνορα με τη Γάζα, μια 19χρονη σκοτώθηκε, και άλλοι 10 τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άρχισε να πυροβολεί σε σταθμό λεωφορείων.

Την ίδια ώρα, προετοιμάζονται τα αντίποινα στα οποία θα προχωρήσει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου εναντίον του Ιράν, ενώ συνεχίζεται με σφοδρότητα και η δράση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας και στο Λίβανο, με δεκάδες νεκρούς καθημερινά.

«Αυτή την εβδομάδα, καλούμε σε ενθύμηση της επετείου του πολέμου και της (επίθεσης της) 7ης Οκτωβρίου (2023). Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας ενόψει αυτής της ημέρας» στο εσωτερικό, εξαιτίας της ανησυχίας πως θα εξαπολυθούν νέες επιθέσεις, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι χωρίς καμιά περαιτέρω διευκρίνιση.

Σε μήνυμά του ενόψει της επετείου, ο ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ κατήγγειλε τη «μόνιμη απειλή» του Ιράν και τον «τρομοκρατών εντολοδόχων του» που είναι «αποφασισμένοι να καταστρέψουν το ένα και μοναδικό έθνος κράτος μας».

Η αιματηρή έφοδος της Χαμάς Στην άνευ προηγουμένου έφοδο της Χαμάς έχασαν τη ζωή τους στην ισραηλινή πλευρά 1.205 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, οι 97 παραμένουν σε αιχμαλωσία στον παλαιστινιακό θύλακο, από τους οποίους 64 θεωρείται πως είναι ζωντανοί και 33 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Διάγγελμα Νετανιάχου προς το έθνος Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να εκφωνήσει σήμερα διάγγελμα προς το έθνος για την «μαύρη» επέτειο της επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς και αποτέλεσε το έναυσμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε την Κυριακή (6/10) ότι θα νικήσει τους «εχθρούς» της χώρας του, μία εβδομάδα αφότου ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Μαζί θα πολεμήσουμε και μαζί θα νικήσουμε», διεμήνυσε χθες ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την επίσκεψή του σε στρατιώτες που σταθμεύουν στο βόρειο Ισραήλ, κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο. «Πριν από έναν χρόνο, δεχθήκαμε ένα τρομακτικό πλήγμα», δήλωσε αναφερόμενος στην επίθεση της Χαμάς. Επισημαίνοντας ότι πολλά άλλαξαν στους δώδεκα μήνες που ακολούθησαν, ο Νετανιάχου είπε στους στρατιώτες: «Όλος ο κόσμος είναι έκπληκτος από τα πλήγματα που καταφέρνετε στους εχθρούς μας».

Φόβοι για πιθανές επιθέσεις της Χαμάς στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανές επιθέσεις της Χαμάς με αφορμή τη σημερινή «συμβολική» ημερομηνία.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων από τη Χαμάς με αφορμή την επέτειο της 7ης Οκτωβρίου 2023.

Ο διεθνής εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων αντισυνταγματάρχης Nadav Shoshani δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Ισραήλ θα επιβάλει επιπλέον μέτρα ασφαλείας σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα (7/10).

«Γνωρίζουμε ότι (η Χαμάς) έχει την τάση να προσπαθεί να πραγματοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις σε τέτοιου είδους συμβολικές ημερομηνίες … και γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό, ενισχύοντας τις δυνάμεις στο νότο και προετοιμαζόμενοι για κάτι τέτοιο», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments