Η ζήτηση μειώθηκε κατά 5,8% σε σχέση με τον Ιούλιο μετά από δύο συνεχόμενους μήνες αύξησης - Είναι η μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο
Κατακόρυφη πτώση σημείωσαν οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία τον Αύγουστο, σηματοδοτώντας ένα ακόμη πλήγμα για τη βιομηχανία σε ένα έτος κατά το οποίο η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης απέτυχε να φέρει την πολυαναμενόμενη ανάκαμψη.
Η ζήτηση μειώθηκε κατά 5,8% σε σχέση με τον Ιούλιο μετά από δύο συνεχόμενους μήνες αύξησης, όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Δευτέρα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο και πολύ χειρότερη από ό,τι περίμενε οποιοσδήποτε από τους 17 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.
Η ζοφερή έκθεση εγκαινιάζει μια κομβική εβδομάδα για τη Γερμανία, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή την Τρίτη και θα ακολουθήσουν την επόμενη ημέρα οι τελευταίες οικονομικές προβλέψεις της κυβέρνησης του καγκελάριου Όλαφ Σολτς.
Με την οικονομία να παλεύει ακόμη να αποτινάξει τις επιπτώσεις από το σοκ στην προμήθεια φυσικού αερίου στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και με τηVolkswagen AG να προειδοποιεί για κλείσιμο εργοστασίων, οι αξιωματούχοι φαίνεται ότι εγκαταλείψουν την ελπίδα να επιτευχθεί οποιαδήποτε ανάπτυξη για ολόκληρο το έτος 2024, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Η μείωση των παραγγελιών υποδηλώνει περαιτέρω αδυναμία σε μια περίοδο που η οικονομία θα μπορούσε ακόμη και να βρίσκεται σε ύφεση. Η Bundesbank παρατήρησε τον περασμένο μήνα ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μπορεί να έμεινε στάσιμο ή να μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο, μετά από μια μικρή πτώση τους τρεις προηγούμενους μήνες.
Ο ρυθμός της μείωσης επιδεινώθηκε από τις μεγάλες αυξήσεις τον προηγούμενο μήνα για τις παραγγελίες εξοπλισμού μεταφορών μεγάλης κλίμακας, σύμφωνα με την Destatis, την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Η αύξηση του Ιουλίου αναθεωρήθηκε υψηλότερα.
Οι δείκτες κλίματος υποδεικνύουν περαιτέρω προβλήματα στο μέλλον. Ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου Ifo, που προκύπτει από έρευνα σε επιχειρήσεις, υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο 86,3, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο. Ξεχωριστά, οι δείκτες που καταρτίζονται με βάση τις απαντήσεις των υπευθύνων προμηθειών σηματοδότησαν συνεχιζόμενη συνολική συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα κατά τη διάρκεια του μήνα.
Με την ευρύτερη οικονομία της ευρωζώνης να υποφέρει από αδυναμία και τις πληθωριστικές πιέσεις να δείχνουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι έχουν διαλυθεί, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ετοιμάζονται να προβούν σε νέα μείωση των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της μονάδας την επόμενη εβδομάδα
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας