Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ενώνω τη φωνή μου με τους Ισραηλινούς για επιστροφή των ομήρων της Χαμάς

Άδωνις Γεωργιάδης: Ενώνω τη φωνή μου με τους Ισραηλινούς για επιστροφή των ομήρων της Χαμάς
Όσοι θέλουν να μιλήσουν για τον αγώνα των Παλαιστινίων, θα πρέπει πάντα να ξεκινάνε από το αίτημα για επιστροφή των ομήρων

«Το Ισραήλ έχει αναφαίρετο δικαίωμα να υπάρξει ως κράτος», υπογράμμισε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «η σημερινή ημέρα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την ανθρωπότητα. Σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μαύρη ημέρα του βάρβαρου και τρομοκρατικού χτυπήματος της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ. Ενός χτυπήματος που είχε πολύ σοβαρές συνέπειες»

«Πρώτον», διευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «100 και πλέον άνθρωποι παραμένουν όμηροι της Χαμάς, κάτι το οποίο είναι αδιανόητα φρικωδώς απαράδεκτο. Ένα χρόνο άνδρες, γυναίκες και παιδιά τούς έχουν αρπάξει από τα σπίτια τους και τους κρατάνε διά της βίας αιχμαλώτους. Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ύπουλη, άθλια και τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ όπου αθώοι πολίτες εκτελέστηκαν εν ψυχρώ άλλοι διότι πήγαν σε ένα φεστιβάλ μουσικής, άλλους τους άρπαξαν μέσα από τα σπίτια τους, σκότωσαν μπροστά τους τα παιδιά τους κλπ Ένα χρόνο μετά 100 άνθρωποι περίπου παραμένουν όμηροι της Χαμάς, οι οποίοι θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινη ασπίδα ή ως διαπραγματευτικό χαρτί λες και δεν έχουν ψυχές, δεν έχουν δική τους ζωή, δεν έχουν οικογένειες. Όσοι υποστηρίζουν τους Παλαιστινίους και επικρίνουν το Ισραήλ για την αντίδρασή του όμως, γιατί δεν ενδιαφέρονται για τους ομήρους;

Δεύτερον, αυτή η πράξη της Χαμάς προξένησε μια σειρά πολέμων, οι οποίοι έως σήμερα ταλανίζουν την ανθρωπότητα. Θέλω λοιπόν να εκφράσω δημοσίως τα συλλυπητήρια μου στον λαό του Ισραήλ για τους νεκρούς εκείνης της ημέρας. Να ενώσω τη φωνή μου μαζί τους, για να γυρίσουν οι όμηροι στα σπίτια τους και να πω ότι όσοι θέλουν να μιλήσουν για τον αγώνα των Παλαιστινίων, θα πρέπει πάντα να ξεκινάνε λέγοντας πως πρέπει να γυρίσουν πίσω πρώτα οι όμηροι.

Κατά τον υπουργό Υγείας, «η κυβέρνηση έχει τηρήσει πολύ προσεκτική στάση. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν κάνει αλλεπάλληλες δηλώσεις, με τις οποίες ζητούν να μη γίνεται υπέρμετρη χρήση βίας. Έχουμε πει πως δεχόμαστε να μας στείλουν ανθρώπους από την Παλαιστίνη οι οποίοι χρειάζονται νοσηλεία. Είναι άλλο πράγμα να μιλάς για τον αγώνα του όποιου λαού πιστεύεις ότι έχει δίκιο και άλλο πράγμα να αγνοείς ότι 100 άνθρωποι παραμένουν όμηροι. Η Ελλάδα είναι με τη λύση των δύο κρατών. Η λύση των δυο κρατών σημαίνει ότι και το Ισραήλ έχει αναφαίρετο δικαίωμα να υπάρξει. Ένα σημαντικό κομμάτι του αραβικού κόσμου (το Ιράν, η Χεζμπολάχ, η Χαμάς κλπ) πιστεύουν πως το Ισραήλ δεν πρέπει να υπάρχει, ότι πρέπει να εξαφανιστεί από τον χάρτη. Το σύνθημα από τον Ιορδάνη ποταμό έως τη θάλασσα σημαίνει πως το Ισραήλ πρέπει να εξαφανιστεί από τον χάρτη. Εμείς καλώς πιστεύουμε στη λύση των δύο κρατών», ολοκλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments