Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ποιος υποστηρίζει ποιον στον δεύτερο γύρο

ΠΑΣΟΚ: Ποιος υποστηρίζει ποιον στον δεύτερο γύρο

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, koutipandoras.gr

Ποιος θα στηρίξει Ανδρουλάκη και ποιος Δούκα;

Τα βλέμματα στρέφονται τώρα στις διεργασίες και τις συμμαχίες που θα αναπτυχθούν από σήμερα μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, οι οποίοι δεν κατάφεραν να προκριθούν στον δεύτερο γύρο. Αυτό συμβαίνει μετά την καθαρή νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές και την ανατροπή που σημείωσε ο Χάρης Δούκας, ο οποίος κατάφερε να περάσει στον Β’ γύρο, κερδίζοντας τον Παύλο Γερουλάνο με μόλις μερικές εκατοντάδες ψήφους.

Επιπλέον, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν θα πραγματοποιηθεί νέο ντιμπέιτ στη δημόσια τηλεόραση μεταξύ των δύο υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος και ποιος από αυτούς θα καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις, γεγονός που ενδέχεται να του εξασφαλίσει τη νίκη.

Θυμίζουμε ότι τα τελικά αποτελέσματα είναι τα εξής:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέχει το 29,64%, ακολουθούμενος από τον Χάρη Δούκα με 21,41%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Παύλος Γερουλάνος με 21,12%, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου έρχεται τέταρτη με 19,52%. Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Κατρίνης συγκέντρωσε 6,03% και η Νάντια Γιαννακοπούλου 2,29%.

Αναφορικά με τις συμμαχίες και τη στάση που θα υιοθετήσουν οι Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου ενόψει του Β’ γύρου που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, είναι σημαντικό να σημειωθούν τα εξής:

Αρχικά, ο Παύλος Γερουλάνος, με την αστική ευγένεια που τον διακρίνει, δήλωσε χθες το βράδυ, όταν καθορίστηκε η σειρά κατάταξης, ότι «όποιος πιστεύει στη δημοκρατία, αποδέχεται και το αποτέλεσμα», υπονοώντας ότι δεν θα ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων. Παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι θα ήταν καλό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να είναι και βουλευτής, καθώς εκεί διεξάγονται οι σημαντικές μάχες, τελικά αποφάσισε να μην δώσει καμία κατεύθυνση μετά τα αποτελέσματα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη: «Δεν πιστεύω ότι οι πολίτες που θα ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή χρειάζεται να καθοδηγηθούν προς κάποια κατεύθυνση. Θεωρώ ότι όσοι ήρθαν να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου το έκαναν με τη δική τους άποψη. Δεν ήταν άτομα που πιέστηκαν από κάποιον. Δεν νομίζω ότι περιμένουν από εμένα να πω ποιος θα κερδίσει στον επόμενο γύρο».

Η Άννα Διαμαντοπούλου, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες της «στους φίλους και τους εθελοντές που πίστεψαν στην υποψηφιότητά μου και ονειρευτήκαμε μαζί», τόνισε ότι «είμαι εδώ και πιστεύω ακράδαντα ότι στην επόμενη μέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα συνεργαστούμε όλοι για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ». Όταν ρωτήθηκε αν θα εκφράσει προτίμηση για τον Β΄ γύρο, απάντησε με ένα «θα τα πούμε», υποδηλώνοντας ότι πιθανότατα μέσα στα επόμενα 24ωρα θα δηλώσει στήριξη είτε στον Νίκο Ανδρουλάκη είτε στον Χάρη Δούκα.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ υπήρξε μια αντιπαράθεση μεταξύ της κας Άννας Διαμαντοπούλου και του δημάρχου Αθηναίων σχετικά με το ποιος είναι πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ. Η κα Διαμαντοπούλου ανέφερε: «Αναφέρεσαι στις συνεργασίες που γίνονται στον δήμο Αθηναίων. Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτών των συνεργασιών; Υπάρχει κάποιο έργο που να προκύπτει από αυτές;». Ο κ. Δούκας της απάντησε ότι: «Δεν είπα ότι η συνεργασία ήταν ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ήμουν πάντα ΠΑΣΟΚ και δεν απομακρύνθηκα ποτέ. Αντιμετωπίζω τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων». Σε αυτό το σημείο, η κα Διαμαντοπούλου του είπε ότι «στον δήμο Αθηναίων υπάρχουν απόψεις σου που δεν αντιπροσωπεύουν το ΠΑΣΟΚ και είναι εκτός εποχής. Αυτό το rebranding του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 σχετίζεται με τη συνεργασία ή είναι απλώς δικές σου απόψεις;».

Ο Μιχάλης Κατρίνης, από την άλλη, δεν σκοπεύει να υποστηρίξει ανοιχτά κάποιον υποψήφιο στον Β’ γύρο. Επιλέγει να στείλει ένα μήνυμα ενότητας, διευκρινίζοντας ότι δεν θα δώσει καμία κατεύθυνση. «Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που με τη συμμετοχή τους ενισχύουν το ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστώ επίσης όσους με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Η στάση τους αποτελεί δέσμευση και ευθύνη. Συγχαρητήρια στους δύο συνυποψήφιούς μου που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις. Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το αποφασίσουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα», δήλωσε.

Από την πλευρά της, η Νάντια Γιαννακοπούλου είναι βέβαιη ότι θα υποστηρίξει τον Χάρη Δούκα. Στην πραγματικότητα, θα υποστήριζε οποιονδήποτε αντίπαλο του Νίκου Ανδρουλάκη. Είναι το άτομο που από τη βραδιά των ευρωεκλογών έχει θέσει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας τον νυν πρόεδρο υπεύθυνο για τα χαμηλά ποσοστά του Κινήματος. Ωστόσο, χθες το βράδυ, στη δήλωσή της, περιορίστηκε να πει ότι «η μεγαλύτερη σημασία έχει η ενότητά μας. Άνοιξα έναν δρόμο που σήμερα αποδίδει καρπούς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments