Διεθνή

Στην κόψη του ξυραφιού η Μ. Ανατολή ένα χρόνο μετά τη σφαγή της Χαμάς

Στην κόψη του ξυραφιού η Μ. Ανατολή ένα χρόνο μετά τη σφαγή της Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Σε πολλά μέτωπα η μάχη του Ισραήλ

Στη σκιά της «μαύρης» επετείου από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε μπαράζ ρουκετών κατά πόλεων στο βόρειο Ισραήλ, ενώ ο IDF σφυροκόπησε για μια ακόμη νύχτα τα νότια προάστια της Βηρυτού.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε διάγγελμά του προς το έθνος για την επέτειο του ενός χρόνου από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, υποσχέθηκε στους συμπατριώτες του ότι θα συνεχίσει τη μάχη μέχρι την υλοποίηση των πολεμικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνησή του.

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, συνομίλησε χθες με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στο λαό του Ισραήλ και στις οικογένειες των 1.200 αθώων ανθρώπων – μεταξύ των οποίων 46 Αμερικανοί – που σφαγιάστηκαν από την τρομοκρατική ομάδα Χαμάς σε μια ημέρα ανείπωτης κτηνωδίας. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι ΗΠΑ δεν θα τα παρατήσουν ποτέ μέχρι να φέρουν όλους τους εναπομείναντες ομήρους στην πατρίδα τους με ασφάλεια.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την ασφάλεια του εβραϊκού λαού, την ασφάλεια του Ισραήλ και το δικαίωμά του να υπάρχει και επιβεβαίωσε την υποστήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί ενάντια στις επιθέσεις του Ιράν και όλων των τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ, της Χαμάς και των Χούθις.

Σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ Εν τω μεταξύ, σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ενεργοποιήθηκαν χθες το βράδυ στο κεντρικό Ισραήλ μετά την εκτόξευση βλημάτων από τον Λίβανο, τη στιγμή που ο IDF επιβάλλει ακόμη μία στενή στρατιωτική ζώνη. Πρόκειται για την τέταρτη μέσα σε λίγες ημέρες, που φανερώνει την επέκταση των χερσαίων δυνάμεων σε όλο το μήκος των βορείων συνόρων και όχι μόνο.

Ρουκέτες της Χεζμπολάχ με στόχο τη βάση που στεγάζει τη Μονάδα 8200 στο Τελ Αβίβ Αργά το απόγευμα της Δευτέρας (7/10) ακούστηκαν εκρήξεις καθώς η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτες με στόχο στρατιωτική βάση στην περιοχή Γκλιλότ, κοντά στο Τελ Αβίβ, αφιερώνοντας την επίθεση στη μνήμη του ηγέτη του κινήματος Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου σε ισραηλινό πλήγμα.

Στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται η μεγαλύτερη βάση των υπηρεσιών πληροφοριών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), καθώς και το αρχηγείο της Μοσάντ, σύμφωνα με τις Times of Israel. Είχε γίνει ξανά στόχος επίθεσης της Χεζμπολάχ τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο.

Η βάση φιλοξενεί τη μονάδα πληροφοριών 8200 του IDF και βρίσκεται δίπλα στο αρχηγείο της Μοσάντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments