Διεθνή

Τραμπ: Δεν θα είχε συμβεί ποτέ η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, αν ήμουν πρόεδρος

Τραμπ: Δεν θα είχε συμβεί ποτέ η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, αν ήμουν πρόεδρος

Πηγή Φωτογραφίας: Euronews.com

O υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε χθες Δευτέρα πως «η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου» στο Ισραήλ «δεν θα είχε συμβεί ποτέ» εάν εκείνος ήταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

O υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε χθες Δευτέρα πως «η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου» στο Ισραήλ «δεν θα είχε συμβεί ποτέ» εάν εκείνος ήταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τον εφιάλτη εκείνης της ημέρας», είπε ο Τραμπ σε εκδήλωση που διοργάνωσε σε θέρετρο γκολφ, στο Μαϊάμι της Φλόριντας, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της άνευ προηγουμένου επίθεσης που εξαπέλυσε πριν από έναν χρόνο η Χαμάς.

Τιμώντας τις ζωές που χάθηκαν στην περσινή επίθεση της Χαμάς, καθώς και τους ομήρους που παραμένουν σε αιχμαλωσία, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου δεν θα είναι μόνο η πιο σημαντική ημέρα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και του Ισραήλ.

«Αυτή η επίθεση θα έπρεπε να έχει συσπειρώσει ολόκληρο τον κόσμο για την υποστήριξη του εβραϊκού λαού και της εβραϊκής πατρίδας», είπε. «Ο αντιεβραϊσμός έχει επιστρέψει ακόμη και εδώ στην Αμερική στους δρόμους μας, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα πανεπιστήμιά μας και στις τάξεις του Δημοκρατικού Κόμματος ειδικότερα. Όχι όμως στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments