Οικονομία

Νέο σχέδιο κοινωφελούς εργασίας στο Δημόσιο – Ποιοι θα επωφεληθούν

Νέο σχέδιο κοινωφελούς εργασίας στο Δημόσιο – Ποιοι θα επωφεληθούν

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Σχέδιο για νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ετοιμάζεται για το 2025 από το υπουργείο Εργασίας.

Σχέδιο για νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ετοιμάζεται για το 2025 από το υπουργείο Εργασίας.

Αυτό που επιδιώκει το υπουργείο σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι μόνον η επέκταση της κοινωφελούς εργασίας, που γίνεται ήδη με περιορισμένο αριθμό δικαιούχων για τις συμβάσεις που λήγουν, αλλά η επανεκκίνηση του  προγράμματος για το σύνολο των θέσεων που φτάνουν στις 25.000.

Οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας καλύπτουν τα κενά  σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες και κυρίως στις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ,  καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στις μόνιμες θέσεις και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στους περιορισμούς προσλήψεων του Δημοσίου με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο στόχος είναι να ενταχθούν στην κοινωφελή εργασία σε πρώτη φάση για το 2025, τουλάχιστον 10.000 άνεργοι 55 ετών και άνω και μέσα στο επόμενο έτος να προστεθούν άλλοι 15.000. Το πράσινο φώς για περισσότερες θέσεις μέσα στο 2025 έχει ανάψει από το υπουργείο Οικονομίας, αλλά δεν έχει αποφασιστεί πόσοι θα προσληφθούν.

Το πρόγραμμα έχει επεκταθεί ως τώρα τρείς φορές, το 2022, το 2023 και πρόσφατα τον Αύγουστο του 2024.

Μέσω της κοινωφελούς εργασίας προσλαμβάνονται άνεργοι 55 ετών και άνω για 12 μήνες με δυνατότητα ανανέωσης της πρόσληψης για άλλο ένα 12μηνο.

Η κοινωφελής εργασία έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης με 100% απορροφητικότητα γιατί όλες οι προσλήψεις γίνονται στο Δημόσιο και κυρίως σους ΟΤΑ ενώ μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις όλοι οι άνεργοι ηλικίας 55 ετών και άνω αλλά και οι άνω των 67 ετών που δεν έχουν θεμελιώσει ακόμα δικαίωμα σύνταξης ανεξαρτήτως εάν είναι μακροχρόνια άνεργοι.

ΠΗΓΗ: capital.gr–Κώστας Κατίκος

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments