Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θέλαμε για πρόεδρο την Διαμαντοπούλου ή τον Γερουλάνο [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θέλαμε για πρόεδρο την Διαμαντοπούλου ή τον Γερουλάνο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η χώρα απειλείται και πάλι από τον λαϊκισμό

«Είναι ανόητη η ιδέα ότι η ΝΔ υποστήριξε την υποψηφιότητά της Διαμαντοπούλου», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακριβέστερα, αναφερόμενος στις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Υγείας αποσαφήνισε πως «είναι μια εν εξελίξει διαδικασία. Συνεπώς, δεν επιθυμώ να υπεισέλθω στα εσωκομματικά ενός άλλου πολιτικού κόμματος. Ωστόσο, η Άννα Διαμαντοπούλου δεν είναι πλέον υποψήφια. Τους δύο υποψήφιους που δεν θέλαμε ήταν ο Γερουλάνος και η Διαμαντοπούλου. Είναι το ακριβώς ανάποδο από αυτό που λέγεται στο διαδίκτυο. Είναι συκοφαντικό να λέγεται ότι «πουσάραμε» την υποψηφιότητα της Διαμαντοπούλου. Ένας που στοιχειωδώς αντιλαμβάνεται την πολιτική, καταλαβαίνει ότι μια προεδρία της Άννας Διαμαντοπούλου θα δημιουργούσε σοβαρό ανταγωνισμό στη Νέα Δημοκρατία. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Γερουλάνο. Δεν είναι το ίδιο με τον Ανδρουλάκη ή τον Δούκα. Η Διαμαντοπούλου έχει σαφώς πιο πρωθυπουργήσιμα χαρακτηριστικά και θα ανταγωνιζόταν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο χώρο του Κέντρου. Αλλά είναι ανόητη η ιδέα ότι η ΝΔ υποστήριξε την υποψηφιότητά της Διαμαντοπούλου. Και το ότι ένα κόμμα μπορεί να συμπορευθεί με την αντιπολίτευση σε ορισμένα θέματα δεν είναι μόνο θετικό, αλλά είναι και αρνητικό, γιατί έτσι βρίσκεται ανταγωνιστής στο κόμμα που κυβερνά. Απευθύνονται και οι δύο στο ίδιο ακροατήριο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα κίνητρα που έχει ένας γιατρός σε νησί και για τα παράπονα του δημάρχου Σύμης, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «ένας γιατρός που θα πάει να υπηρετήσει στη Σύμη κατά τη θερινή περίοδο παίρνει επιπλέον 2100 ευρώ και δωρεάν σπίτι. 7 – 8 γιατροί έχουν πάει στη Σύμη τα τελευταία χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τον οδηγό του ασθενοφόρου στη Σύμη, ο δήμαρχος του νησιού κλώτσησε το ασθενοφόρο. Ο δήμαρχος έδωσε ένα απαίσιο παράδειγμα. Εμείς οι δημόσιοι φορείς είμαστε φορείς καλού παραδείγματος προς την κοινωνία. Η χώρα, περισσότερο από ένα οδηγό ασθενοφόρου, απειλείται από τον λαϊκισμό. Ο λαϊκισμός οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια. Ο λαϊκισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει του. Ο δήμαρχος Σύμης ζήτησε τους οδηγούς των βουλευτικών οχημάτων. Όμως, οι βουλευτές δεν έχουν οδηγούς. Η κλωτσιά στο ασθενοφόρο του ΕΣΥ είναι κλωτσιά σε ένα δημόσιο αγαθό».

«Φέτος το καλοκαίρι», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας, «ο δήμαρχος μου ζήτησε γιατρό και άμεσα ικανοποίησα το αίτημά του. Ο λαϊκισμός μπορεί να καταστρέψει τη χώρα. Η μεγαλύτερή μου ευθύνη είναι να πολεμώ τον λαϊκισμό, γιατί ο λαϊκισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή. Για τον οδηγό ασθενοφόρο, ο δήμος μπορεί να δώσει οδηγό. Ένας δήμος δεν έχει μόνο έναν οδηγό. Νόμιμα, ένας οδηγός του δήμου μπορεί να οδηγήσει το ασθενοφόρο, έως ότου βρεθεί κανονικός οδηγός ασθενοφόρου. Την σχετική πίστωση την έχουμε ανοίξει και το αίτημα το έχουμε στείλει στον ελληνικό στρατό. Ο δήμος μπορεί να δώσει οδηγό μέχρι να βρεθεί κανονική λύση. Και προσθέτω πως το δεύτερο ασθενοφόρο το πήγα εγώ ως υπουργός Υγείας. Έχουμε ασχοληθεί ιδιαίτερα για τη Σύμη, την οποία αγαπώ πραγματικά. Θα δουλέψουμε λίγο περισσότερο και θα βρούμε οδηγό», ολοκλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments