Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ίδρυση Πανεπιστημιακής Κλινικής Μεταμόσχευσης Ήπατος στο Λαϊκό

Άδωνις Γεωργιάδης: Ίδρυση Πανεπιστημιακής Κλινικής Μεταμόσχευσης Ήπατος στο Λαϊκό

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ικανοποιήσαμε ένα αίτημα 20 χρόνων

Στην υλοποίηση της προσωπικής του δέσμευσης για Πανεπιστημιακή Κλινική Μεταμόσχευσης Ήπατος στο Λαϊκό Νοσοκομείο προέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η πραγματοποίηση της ατομικής υπόσχεσης του υπουργού Υγείας έγινε σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Πρύτανη του κ. Σιάσο και την Ιατρική Σχολή Αθηνών και τον Πρόεδρό της κ. Αρκαδόπουλο, με τους οποίους αποφασίστηκε η ίδρυση αυτής της Κλινικής, που πλέον θα μπορεί και να πραγματοποιεί πολλές τέτοιες επεμβάσεις το έτος.

Πιο ειδικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζει:

«Την πρώτη μέρα της νέας μου θητείας στο Υπουργείο Υγείας πληροφορήθηκα ότι θα γινόταν μια μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη στο Λαϊκό Νοσοκομείο υπό τον κ. Σωτηρόπουλο. Πήγα αμέσως εκεί γνώρισα τον πατέρα που δώρισε το ήπαρ του στην κόρη του και μετά χάρηκα μαζί τους για την επιτυχία της επεμβάσεως.

Ρώτησα μετά τον γιατρό τί χρειάζεται και μου είπε ότι 20 χρόνια αναμένουν να προχωρήσει το αίτημα για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Κλινικής Μεταμόσχευσης Ήπατος στο Λαϊκό. Του υποσχέθηκα ότι θα το λύσω εγώ.

10 μήνες μετά βρεθήκαμε στο Λαϊκό Νοσοκομείο στο πλαίσιο των εκατό ετών λειτουργίας του, για να ανακοινώσουμε ότι έληξε η διαδικασία και σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και τον Πρύτανη του κ. Σιάσο και την Ιατρική Σχολή Αθηνών και τον Πρόεδρό της κ. Αρκαδόπουλο αποφασίσαμε την ίδρυση αυτής της Κλινικής που πλέον θα μπορεί και να πραγματοποιεί πολλές τέτοιες επεμβάσεις το έτος αλλά και να διδάσκει αυτή την γνώση στους φοιτητές για να έχουμε στο μέλλον περισσότερους ειδικούς σαν τον κ. Σωτηρόπουλο.

Ιδιαιτέρως συγκινητική η στιγμή που είδα τις δύο πρώτες ασθενείς που υπεβλήθησαν σε μεταμόσχευση ήπατος και είναι πλέον εντελώς καλά στην υγεία τους.

Για κάτι τέτοιες στιγμές αξίζει η Πολιτική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments