Πολιτική

“Βόμβα” στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το εξώδικο Κασσελάκη

“Βόμβα” στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το εξώδικο Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Θέμα διαγραφής Κασσελάκη θέτουν οι «100»

Ήταν αναμενόμενο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσουν στα δικαστήρια και στους εισαγγελείς, καθώς όλοι συνειδητοποιούν ότι ο περίπλοκος γόρδιος δεσμός της «προεδρίας» Κασσελάκη δεν είναι εύκολο να λυθεί ή να κοπεί.

Μια διαρροή και ένα εξώδικο οδηγούν την κατάσταση σε μια κατεύθυνση που δεν είχαν προκαλέσει οι προειδοποιήσεις του Τσίπρα, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Στ. Κασσελάκη για τις αναφορές του σχετικά με μαύρα ταμεία κατά την προεδρία του. Παράλληλα, οι κενές απειλές του κ. Κασσελάκη ότι θα αναζητήσει το δίκιο του μέσω της δικαιοσύνης, λόγω της έκπτωσής του από τα όργανα με συνοπτικές διαδικασίες, δεν φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα.

Η δήλωση του Πόθεν Έσχες που υποβλήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία και δημοσιεύθηκε πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα ΕΦ. ΣΥΝ, χαρακτηρίζοντας το Πόθεν ως ασαφές και το Έσχες ως ανύπαρκτο, με αναφορές σε «γκρίζες ζώνες» και τις διαφορές με το excel της Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην αποστολή εξωδίκου από τον Κασσελάκη προς την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτά τα όργανα ήταν και εκείνα που συνέβαλαν στην έκπτωσή του!

Το εξώδικο, το οποίο απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, υπογράφεται από τον Κασσελάκη ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και περιλαμβάνει την εξής δήλωση: «Δεδομένου ότι η διαρροή προφανώς προήλθε από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σας ενημερώνω ότι θα προσφύγω σε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσω την προσωπικότητά μου, τόσο ατομικά όσο και ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς και το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και την προσωπικότητα των χιλιάδων μελών του».

Ζητά άμεση και επείγουσα έρευνα για τη διαρροή από τα αρμόδια όργανα, διαφορετικά απειλεί να απευθυνθεί στον εισαγγελέα στην Κουμουνδούρου.

Η απειλή διατυπώνεται με νομική ευγένεια, χωρίς να αλλάζει το περιεχόμενο της. Συγκεκριμένα αναφέρει: «σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστώ να ζητήσω να ανατεθεί η ίδια έρευνα νόμιμα σε αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές».

Ο διευθυντής του γραφείου του, Μανώλης Καπνισάκης, κατηγόρησε το προεδρείο της Κ.Ε. για τη διαρροή και την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του κ. Κασσελάκη, ζητώντας την απομάκρυνση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου.

Όπως επισημαίνει, «φέρει την κύρια ευθύνη για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων». Υπογραμμίζει επίσης ότι δεν είναι τυχαίο ούτε απλή σύμπτωση το γεγονός ότι η διαρροή συνέβη ακριβώς την ημέρα που συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματεία.

Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας περιλαμβάνεται η αξιολόγηση των φακέλων υποψηφιότητας του Απόστολου Γκλέτσου και του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίοι υποβλήθηκαν το Σάββατο.

Η Θεοδώρα Τζάκρη υπέβαλε εκ μέρους του κ. Κασσελάκη τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένου του Πόθεν Έσχες, στην Κεντρική Επιτροπή. Σε πολιτικό επίπεδο, όλες οι αντίθετες πλευρές έχουν αναγνωρίσει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την υποψηφιότητά του, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι κανονικά υποψήφιος.

Αν το εξώδικο που απέστειλε σήμερα στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας θεωρηθεί ως μια ακόμη «εχθρική» ενέργεια που στοχεύει να αναζωπυρώσει τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, θα φανεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου.

Με προφητική διάθεση, ορισμένα έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δηλώσει πριν από τη νέα κρίση ότι δεν τίθεται θέμα ακύρωσης της υποψηφιότητας του Κασσελάκη, εκτός αν προκύψουν νέα δεδομένα. Αυτά τα νέα δεδομένα καταγράφονται στο εξώδικο, το οποίο ουσιαστικά χρησιμοποιείται ως αφορμή για να αμφισβητηθεί η νομιμότητα της απομάκρυνσής του, υπογράφοντας ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι υποστηρικτές του επαναλαμβάνουν, με αφορμή τη διαρροή, τις κατηγορίες περί πραξικοπήματος και πραξικοπηματιών.

Ο Ν. Μωραϊτης, ένθερμος υποστηρικτής του Στ. Κασσελάκη, ο οποίος αγωνίζεται για τα δικαιώματα του έκπτωτου προέδρου στα κοινωνικά δίκτυα, κατήγγειλε ξανά τους πραξικοπηματίες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πόθεν έσχες του Κασσελάκη κατατέθηκε το Σάββατο στους Πραξικοπηματίες, ώστε να είναι υποψήφιος. Αντί, όμως, να το κρατήσουν και να το αναρτήσουν μαζί με τους άλλους υποψηφίους, όπως προέβλεπε η απόφασή τους, το παρέδωσαν στην ΕφΣυν, η οποία το δημοσιοποίησε. Ένα κόμμα-βούρκος» έγραψε ο κ. Μωραϊτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments