Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν χωρίζω τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ σε 70% – 30% ή 80% – 20%, μιλώ για 100% ενότητα

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν χωρίζω τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ σε 70% – 30% ή 80% – 20%, μιλώ για 100% ενότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν χωρίζω τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ σε 70% – 30% ή 80% – 20%, μιλώ για 100% ενότητα

«Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη και όλοι μαζί θα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ δυνατό»

«Θέλουμε μία εκ νέου μεγάλη συμμετοχή. Αξίζει να συμμετέχετε, αξίζει να πάρετε την τύχη της παράταξης στα χέρια σας. Όπως κάνατε και την πρώτη Κυριακή», ήταν η πρόσκληση του Νίκου Ανδρουλάκη προς τους 303.000 ψηφοφόρους που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΪ, ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι έδωσαν δύναμη σε όλους τους υποψηφίους, «γιατί είδατε ότι όλος αυτός ο αγώνας δεν πήγε τσάμπα. Και ο λόγος και η παρουσία όλων έδειξε ότι συγκίνησε ανθρώπους, πάνω από 300.000, και μας τίμησαν όλους μαζί», όπως ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε ενωτικός, καθώς υπογράμμισε: «Έχω να σας πω από την καρδιά μου ότι δεν χωρίζω τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, ούτε σε 70-30, ούτε σε 80-20. Μιλώ για 100% ενότητα από την επόμενη μέρα. Να έρθουν ξανά να ψηφίσουν. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη και όλοι μαζί θα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ δυνατό. Όχι απλά για ένα κομματικό πατριωτισμό που όλοι έχουμε μέσα μας. Αλλά η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή σελίδας. Αν δεν τα καταφέρουμε εμείς, δεν μπορεί να τα καταφέρει άλλος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βγήκε πρώτος στο α’ γύρο, έκανε άνοιγμα προς όλους τους συνυποψηφίους του.

«Έχουμε κοινές αγωνίες με τους συνυποψηφίους μου. Δεν υπάρχουν διαφορές. Θα έχουμε κοινό βηματισμό, θα είμαστε όλοι μαζί. Και προφανέστατα ο καθένας σε ένα πεδίο στο οποίο θα μπορεί να προσφέρει στην παράταξη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα για τη συζήτηση που είχε με τον Παύλο Γερουλάνο το πρωί, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως έχουν κοινή γλώσσα συνεννόησης. «Θέλω να σας πω ότι ο Παύλος Γερουλάνος ήταν σε έναν σημαντικό τομέα τη Βουλή, τον Τομέα Οικονομίας, υπεύθυνος για το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα μεγάλο χρηματοδοτικό εργαλείο όπου η Νέα Δημοκρατία τα έχει κάνει μπάχαλο. Έγινε δουλειά και όλοι προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε ακόμη πιο δυνατά», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Φύγαμε από τα δύσκολα, κάναμε το πρώτο μεγάλο βήμα.

Είμαστε σε ένα άλλο στάδιο και το επόμενο σχέδιο είναι να βρούμε τον τρόπο να εκφράσουμε τις προσδοκίες των πολιτών. Αυτός είναι ο στόχος όλων μας, όχι μόνο των υποψηφίων, αλλά και των υπόλοιπων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Θέλει πάρα πολλή σοβαρότητα, υπευθυνότητα, να μην κάνουμε τα λάθη του χθες -και εκείνα σε βάθος χρόνου και όσα έκανα εγώ. Μπορούμε να διορθώσουμε πράγματα. Είμαι αισιόδοξος, διότι οι πολίτες χρειάζονται μία προοδευτική κυβέρνηση».

Ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει, θα είναι ένα μεγάλο συνέδριο για την Αυτοδιοίκηση. «Πρέπει να πάμε σε μία ευρωπαϊκή κανονικότητα ως προς τον τρόπο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, με μεγάλες αλλαγές. Αν δείτε τι έκανε η Πορτογαλία, δείχνει ότι κάποια κράτη βλέπουν τα ελλείμματα και τρέχουν γρήγορα. Εμείς πετάξαμε ευθύνες στην Αυτοδιοίκηση χωρίς πόρους. Οι πολίτες θέλουν καλύτερες υπηρεσίες, γιατί η Αυτοδιοίκηση είναι συνεχώς δίπλα τους, αλλά δεν υπάρχουν οι δυνατότητες. Προσωπικά, κατέθεσα σχετικές προτάσεις στη ΔΕΘ. Πρέπει να βρούμε λύσεις» ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments