Πολιτική

Παππάς: Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε όσα είπα

Παππάς: Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε όσα είπα

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΑΠΠΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (2η ΗΜΕΡΑ)(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

"Ένα σύγχρονο κόμμα πρέπει να έχει πολύ σαφείς απόψεις για το τι μπορεί να λέγεται από ένα μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων εξ ονόματος του στρατεύματος"

Το Γραφείο Τύπου του κόμματος διαστρέβλωσε τις δηλώσεις μου“, αναφέρει ο Πέτρος Παππάς, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε για δηλώσεις στρατευμένων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς τόνισε πως “αυτό που είπα είναι ότι δεν μπορεί κάποιος που φοράει τη στολή και μιλάει εξ ονόματος του στρατεύματος να εκδηλώνει απόψεις απέναντι σε μια άλλη χώρα, ενόσω ο ίδιος είναι στρατιώτης. Και πιο πριν, είπα επί λέξει πως ο καθένας, ακόμη και οι στρατευμένοι μας, έχουν δικαίωμα να έχουν πολιτικές πεποιθήσεις, να τις εκφράζουν και να συμμετέχουν στις πορείες του κόμματος, στο οποίο ενδεχομένως ανήκουν.  Αλλά αυτό είναι ένα άλλο πράγμα και ένα άλλο πράγμα είναι κάποιος με τη στολή να λέει ότι εκφράζει όλους τους στρατευμένους και να αναπτύσσει μια επιθετική ρητορική απέναντι σε μια άλλη χώρα, οποιαδήποτε χώρα, δεν εξετάζουμε αν είναι απέναντι στο Ισραήλ, την Παλαιστίνη. Αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα για το στράτευμα και πρέπει κάποιος πειθαρχικά να αντιμετωπιστεί. Ως εκεί”.

“Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε τα όσα είπα”, συνέχισε ο κύριος Παππάς. “Αναφέρθηκε στη συμβολική παρουσία στρατιωτικών, στρατιωτών μας σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό, στο οποίο έκανα εγώ κριτική. Κανείς δεν με κάλεσε πουθενά. Εγώ απλά έθεσα κάποια ερωτήματα στο Γραφείο Τύπου, το οποίο είχε εξαιρετικά γρήγορα αντανακλαστικά, δηλαδή έβγαλε μια μεταμεσονύκτια ανακοίνωση. Μακάρι να είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια αντανακλαστικά και για το συνέδριο, γιατί εκεί δεν αποδεικνύονται έτσι γρήγοροι όσοι έχουν αναλάβει αυτό το έργο. Και αυτό το οποίο θέτω εγώ ως ερώτημα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι: Θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι είναι επικίνδυνο αυτό ένας άνθρωπος, υπηρετώντας τη στρατιωτική του θητεία, να λέει ότι εκφράζει όλους τους στρατευμένους και να λέει ότι κάνω συζητήσεις σε όλα τα στρατόπεδα, και με μια πολύ συγκεκριμένη ρητορική. Αναφερόταν στο “κράτος δολοφόνο” του Ισραήλ και τα λοιπά. Όλα αυτά θεωρεί ότι μπορεί κάποιος στρατευμένος να έχει μια τέτοια δημόσια παρουσία και είναι αυτή επικίνδυνη ή όχι για τη συνοχή του στρατεύματος μας; Χρήζει ένας τέτοιος άνθρωπος, όποιες απόψεις και να έχει, πειθαρχικού παραπτώματος; Τι θέση θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αν ένας άλλος στρατευμένος είχε μια αντίθετη άποψη και έλεγε κάτι άλλο, θα είχε την ίδια άποψη; Αυτά τα ερωτήματα θέτω στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένω να λάβω μια απάντηση. Θεωρώ ότι  θα πρέπει να λάβω κάποια απάντηση”.

Στο ερώτημα της δημοσιογράφου αν υπάρχει ενδεχόμενο διαγραφής, ο κ. Παππάς είπε πως “δεν έχω τέτοια ενημέρωση. Δεν το γνωρίζω. Θα φανεί μέσα στην ημέρα. Αυτό το οποίο λέω εγώ είναι ότι ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, προοδευτικό κόμμα πρέπει να έχει πολύ σαφείς απόψεις για αυτά τα θέματα, τού τι μπορεί να λέγεται από ένα μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων εξ ονόματος του στρατεύματος”.

Επισημαίνεται ότι, πιο νωρίς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει αδιανόητη την κίνηση στρατιώτη, ο οποίος μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι “ο στρατός πρέπει να υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες”. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει “πειθαρχική ποινή”.

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατιώτης Γιώργος Συργουνιώτης φορώντας τη στολή του συμμετείχε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου και απεύθυνε χαιρετισμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπηρετεί σε μονάδα της ΑΣΔΥΣ και έχει διαταχθεί έρευνα για να αποδοθούν και οι προβλεπόμενες ποινές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments