Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Γερουλάνου και Ανδρουλάκη-Τετ α τετ και με Δούκα

ΠΑΣΟΚ: Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Γερουλάνου και Ανδρουλάκη-Τετ α τετ και με Δούκα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//ΠΑΣΟΚ: Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Γερουλάνου και Ανδρουλάκη - Τετ α τετ και με Δούκα

Ειδικότερα, οι κκ. Γερουλάνος και Ανδρουλάκης αντάλλαξαν απόψεις για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο του κόμματος να δηλώνει αργότερα ότι υπήρξε «κοινή γλώσσα συνεννόησης».

Οι ζυμώσεις για τον σχηματισμό πιθανών συμμαχιών ενόψει του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ είναι σε πλήρη εξέλιξη και σήμερα οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας συναντήθηκαν διαδοχικά με τον Παύλο Γερουλάνο στη Βουλή, καθώς αμφότεροι επιχειρούν ανοίγματα προς τους συνυποψηφίους τους προκειμένου να προσεγγίσουν τους ψηφοφόρους τους.

Ειδικότερα, οι κκ. Γερουλάνος και Ανδρουλάκης αντάλλαξαν απόψεις για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο του κόμματος να δηλώνει αργότερα ότι υπήρξε «κοινή γλώσσα συνεννόησης».

Λίγο αργότερα ο κ. Γερουλάνος συνάντησε τον κ. Δούκα, με τον οποίο συζήτησαν για τους στόχους του ΠΑΣΟΚ μετά από τη δεύτερη κάλπη της επόμενης Κυριακής.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο από την πλευρά του κ. Γερουλάνου όσο και από το επιτελείο της κας Άννας Διαμαντοπούλου έλεγαν ότι θα συνεχίσουν την θέση πως δεν μπορούν να κατευθύνουν τους πολίτες.

Συνάντηση Ανδρουλάκη-Γερουλάνου

Μιλώντας την Τρίτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε πως η συνάντηση με τον κ. Γερουλάνο πήγε εξαιρετικά, καθώς υπήρχε «κοινή γλώσσα συνεννόησης», όπως είπε.

«Ο Παύλος Γερουλάνος ήταν σε έναν σημαντικό τομέα μας στη Βουλή, στα Οικονομικά, υπεύθυνος για το μεγάλο χρηματοδοτικό εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης, και είμαι σίγουρος θα συνεργαστούμε ακόμα πιο δυνατά, γιατί ο στόχος μας είναι να βρούμε τον τρόπο να εκφράσουμε τις νέες προσδοκίες του κόσμου, χωρίς τα λάθη του χθες».

Παράλληλα, εστίασε στην ενότητα που επικρατεί στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας «αιχμές» για την ενότητα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Προσέθεσε ότι θα συναντηθεί με όλους τους συνυποψηφίους του, τονίζοντας ότι την επόμενη μέρα θα βρίσκονται όλοι μαζί με κοινές αγωνίες και μακριά από «παζάρια».

Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν χωρίζει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ σε 70%-30%, ούτε 80%-20%, «όπως κάνουν άλλοι», επισημαίνοντας πως από το πρώτο βράδυ δεν πρέπει να υπάρχουν νικητές κι ηττημένοι. «Ενότητα δεν σημαίνει μοιρασιά μιας πίτας, αλλά κοινοί στόχοι και κοινές προτεραιότητες, με την πλήρη αξιοποίηση όλων, συνυποψηφίων και μη».

Ειδικά για τον δήμαρχο Αθηναίων δήλωσε ότι «μια θέση με ενισχυμένες αρμοδιότητες δυσκολεύει σίγουρα πολύ τη συνεχή παρουσία στη θέση του προέδρου, και λόγω Βουλής αλλά και εκτός Βουλής. «Ούτε εγώ ήμουν βουλευτής βέβαια, αλλά για λίγο χρονικό διάστημα, όχι για τα υπόλοιπα 3 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, εγώ τιμώ τον Χάρη Δούκα και θα συνεργαστώ μαζί του, όπως συνέβη και με τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Στα σκαριά το debate

Στο μεταξύ, το απόγευμα θα συναντηθούν στη Χαριλάου Τρικούπη οι εκπρόσωποι των κυρίων Ανδρουλάκη και Δούκα για το debate. Και οι δύο έχουν δηλώσει ότι είναι θετικοί στο δημόσιο διάλογο και στην αντιπαράθεση θέσεων, αλλά πρέπει να βρεθεί η μέρα που θα γίνει, καθώς τα περιθώρια είναι ασφυκτικά.

Την Κυριακή διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών και τα εκλογικά τμήματα θα είναι τα ίδια με τον πρώτο γύρο. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, ενώ δεν θα απαιτηθεί πληρωμή νέου αντιτίμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments