Πολιτική

Ραντεβού στο ντιμπέιτ δίνουν Δούκας – Ανδρουλάκης

Ραντεβού στο ντιμπέιτ δίνουν Δούκας – Ανδρουλάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [372043] DEBATE ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αισιοδοξία για την τελική νίκη επικρατεί και στα δύο "στρατόπεδα"

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας εμφανίζονται έτοιμοι και αισιόδοξοι για τη νίκη, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις 13 Οκτωβρίου έχει ήδη ξεκινήσει. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε θετικά στην πρόταση του δημάρχου Αθηναίων για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας στην ΕΡΤ πριν από τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, με ορισμένους να πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αναπάντεχος «πολιορκητικός κριός» που θα οδηγήσει σε νίκη, «γκρεμίζοντας» προπύργια του αντιπάλου σε διάφορες περιοχές.

Για να συμφωνήσουν σχετικά με την ημερομηνία και το format της τηλεμαχίας, οι συνεργάτες των δύο υποψηφίων θα συναντηθούν, ενώ ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις από τις δύο πλευρές. Το ντιμπέιτ του πρώτου γύρου, το οποίο περιλάμβανε ερωτήσεις μεταξύ των υποψηφίων, θεωρείται επιτυχημένο, αν και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν αλλαγές.

Η ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη πρότεινε να διεξαχθεί η τηλεμαχία την Τετάρτη, ημέρα που όμως συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας υπό την προεδρία του Χάρη Δούκα. Ο Χάρης Δούκας φέρεται να προτείνει την πραγματοποίηση της τηλεμαχίας την Παρασκευή.

Μιλώντας στο Mega, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε «άνοιγμα» στους συνυποψηφίους του, επισημαίνοντας ότι αν επανεκλεγεί, θα αξιοποιηθούν όλοι σε κρίσιμες θέσεις. «Δεν υπάρχει κανένα παζάρι – η ανάγκη είναι να είμαστε όλοι μαζί αύριο», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα συνεχιστεί σταθερά, αλλά διευκρίνισε ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει σε «αναγκαίες αλλαγές και διορθώσεις» μετά τον δεύτερο γύρο.

Ο κ. Δούκας πιστεύει ότι η ανατροπή είναι εφικτή, παρά τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα ποσοστά του στην Αθήνα και την ευρύτερη Αττική. Θεωρεί ότι μπορεί να προσελκύσει ένα σημαντικό ποσοστό, περίπου 70%, των ψηφοφόρων που στον πρώτο γύρο επέλεξαν άλλους υποψηφίους αντί του κ. Ανδρουλάκη, ενώ παράλληλα επιδιώκει να βελτιώσει την εικόνα του στην περιοχή. Το δίλημμα που θέτει το «στρατόπεδο» Δούκα είναι αν θα συνεχιστεί η ίδια πορεία ή αν θα υπάρξει αλλαγή ηγεσίας για να επιτευχθεί ανάκαμψη και μια νέα νικηφόρα κατεύθυνση. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Δούκας, αν και θεωρούνταν αουτσάιντερ στην τηλεμαχία των δημοτικών εκλογών απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, κατάφερε τελικά να επικρατήσει χάρη στη δυναμική του ντιμπέιτ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι έλαβαν:

Νίκος Ανδρουλάκης: 29,64% και 89.200 ψήφους

Χάρης Δούκας: 21,41% και 64.490 ψήφους.

Ο Παύλος Γερουλάνος θα συναντηθεί την Τρίτη στις 11:30 με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ενώ στις 1 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση και με τον Χάρη Δούκα, επίσης στη Βουλή.

Ο αναλυτής της Pulse, Γιώργος Αράπογλου, εκτιμά ότι ο δεύτερος γύρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι «μια δύσκολη μάχη». Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, ανέφερε ότι «πιθανότατα προήλθε από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να επηρεάσει σημαντικά άλλες ομάδες ψηφοφόρων. Οι κύριοι ψηφοφόροι ήταν αυτοί του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα αυτοί που είχαν ψηφίσει το κόμμα και σε προηγούμενες εκλογές. Το αποτέλεσμα καθορίστηκε από εκείνους που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και τον Ιούνιο του 2023, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις. Φαίνεται ότι αυτοί οι ψηφοφόροι κινητοποιήθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, αν και δεν αποκλείεται να υπήρξαν και άλλοι ψηφοφόροι. Ωστόσο, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτοί που επηρέασαν το αποτέλεσμα».

Εκτίμησε επίσης ότι το προβάδισμα του Ανδρουλάκη είναι κάτι που «μπορεί φυσικά να μεταβληθεί. Ο δεύτερος γύρος αποτελεί μια νέα αναμέτρηση. Η προεκλογική ανάλυση έδειξε ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο θα είναι δύσκολη. Φαίνεται να ευνοεί σε κάποιο βαθμό τον κ. Ανδρουλάκη. Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι μοναδική. Κάθε εκλογικό αποτέλεσμα επηρεάζει τις διαθέσεις των ψηφοφόρων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments