Διεθνή

Τυφώνας Milton: Τα δάκρυα μετεωρολόγου για την καταστροφή που έρχεται -«Eίναι φρικτό» [vid]

Τυφώνας Milton: Τα δάκρυα μετεωρολόγου για την καταστροφή που έρχεται -«Eίναι φρικτό» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Τυφώνας Milton: Τα δάκρυα μετεωρολόγου για την καταστροφή που έρχεται -«Eίναι φρικτό» [vid]

«Ζητώ συγγνώμη. Αυτό είναι απλώς φρικτό»… Ο Τζον Μοράλες, ένας από τους πιο έμπειρους μετεωρολόγους του NBC News δεν μπόρεσε να κρύψει τον τρόμο του για τον τυφώνα Milton που αναμένεται να πλήξει, μέσα στις επόμενες ώρες, τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η φωνή του σπάει και μετά βίας κρατά τα δάκρυά του όταν την ώρα που μεταδίδει στη διαχωρισμένη οθόνη βλέπει την εικόνα του γιγαντιαίου κόκκινου τυφώνα που στροβιλίζεται. Λίγη ώρα πριν το φαινόμενο είχε αναβαθμιστεί στην κατηγορία 5.

«Είναι απλά ένας απίστευτος, απίστευτος, απίστευτος τυφώνας», λέει ο Μοράλες κλείνοντας τα μάτια και κουνώντας το κεφάλι ενώ στη συνέχεια σταματά για να κρατήσει τη συγκίνηση του.

Η τρεμάμενη φωνή του μετεωρολόγου για την καταστροφή που έρχεται

Με τρεμάμενη φωνή περιγράφει στη συνέχεια το φαινόμενο λέγοντας ότι «…έχουν πέσει 50 millibars σε 10 ώρες». Ακόμα και γι’ αυτούς που δεν καταλαβαίνουν τις συνέπειες αυτής της βαρομετρικής πτώσης, ο «πνιγμός» στη φωνή του Τζον Μοράλες είναι ενδεικτικός. «Οι μέγιστοι παρατεταμένοι άνεμοι είναι 160 χλμ. την ώρα και απλώς δυναμώνει στον κόλπο του Μεξικού, όπου μπορείτε να φανταστείτε τους ανέμους. Οι θάλασσες είναι τόσο απίστευτα ζεστές. Ένα ρεκόρ θερμοκρασίας όπως φαντάζεστε. Ξέρετε τι το οδηγεί αυτό. Δεν χρειάζεται να σας πω… η υπερθέρμανση του πλανήτη, η κλιματική αλλαγή που οδηγεί σε αυτό και γίνεται μια αυξανόμενη απειλή.

Ο Μοράλες σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει τον κόσμο να εγκαταλείψει την περιοχή ανήρτησε την εκπομπή στα κοινωνικά δίκτυα συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές.

Σε χθεσινή συνέντευξή του, μάλιστα, δήλωσε ότι η συγκίνησή του προήλθε από το σοκ για την ταχεία ισχυροποίηση της καταιγίδας και τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό σοβαρών ακραίων καιρικών φαινομένων. Μιλώντας για τον τυφώνα Μίλτον δήλωσε ότι: “διεκδικεί ζωές και καταστρέφει επίσης ζωές. Πρέπει να λυπάσαι για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πορεία αυτού του τυφώνα».

Το βίντεο με τον Αμερικανό μετεωρολόγο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments