Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Η δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει τα περισσότερα έργα

Άδωνις Γεωργιάδης: Η δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει τα περισσότερα έργα

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δεν μπορεί να είσαι στη ΝΔ αν δεν είσαι καραμανλικός

«Αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά κάθε όριο και φαντασία», υπογραμμίζει, σε πρωινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ρωτήθηκε, σε έναν πρώτο χρόνο για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε, λέγοντας: «Αυτό που συμβαίνει στην αριστερά έχει ξεπεράσει κάθε όριο και φαντασία. Δεν θέλουν να κατεβεί ο Κασσελάκης υποψήφιος. Το πόθεν έσχες δημοσιεύεται με απόφαση της Βουλής. Είναι πολύ σοβαρό προσωπικό δεδομένο. Άρα, αυτό που έγινε με τη δημοσιοποίησή του δικαιολογημένα προκάλεσε το θυμό του Κασσελάκη. Σε κάθε περίπτωση, σε ποιους είχαμε αναθέσει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας και το αν θα παραμείνουμε στην Ευρώπη!»

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του βουλευτή Πέτρου Παππά, ο υπουργός Υγείας ήταν ξεκάθαρος, ισχυριζόμενος πως «οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Ο στρατιώτης έκανε κάτι τελείως παράνομο. Ο στρατιώτης απαγορεύεται να κάνει πολιτικές δηλώσεις. Φορούσε τη στολή και το εθνόσημο. Ο στρατιώτης πρέπει να υποστεί κυρώσεις. Άρα, έχει δίκιο ο Πέτρος Παππάς στις δηλώσεις που έχει κάνει. Οι στρατεύσιμοι δεν πρέπει και δεν μπορούν να συμμετέχουν σε πολιτικές εκδηλώσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «η Νέα Δημοκρατία δεν ανακατεύεται στις εσωτερικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλω να πω κάτι για την ερχόμενη Κυριακή, κατά την οποία θα γίνει και ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου. Το ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει μια νορμάλ εκλογική διαδικασία».

Μιλώντας για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «όλα καλά πάνε στη ΝΔ. Στη ΝΔ δεν υπάρχει κανένα ζήτημα εσωκομματικής διαφωνίας. Οι 8 βουλευτές της ΝΔ έκαναν τη δουλειά τους ως βουλευτές και έθεσαν ένα υπαρκτό και σημαντικό ζήτημα. Δεν υπάρχει θέμα εσωτερικής αμφισβήτησης στη ΝΔ. Οι 8 βουλευτές έθεσαν σοβαρό ζήτημα με την επέκταση της μηδενικής συμμετοχής σε φάρμακα και εμείς το μετράμε. Η ερώτηση δεν ήταν καθόλου επιθετική. Συζητήσαμε σοβαρά με τους βουλευτές».

Αναφορικά με την πτώση της ΝΔ, υποστηρίχθηκε ότι «η έλλειψη αντιπολίτευσης βλάπτει σοβαρά και τη ΝΔ. Θέλω, δε, να προσθέσω ότι η δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει τις μεγάλες και δομικές μεταρρυθμίσεις. Για να ορίσει κάποιος τον εαυτό του, πρέπει να δεις τον απέναντι. Στην αρχαία Ελλάδα, υπήρχε αλληλοσπαραγμός, αλλά ενώθηκαν εν όψει του κινδύνου των Περσών και νίκησαν τους Πέρσες.

Δεν υπάρχει Νεοδημοκράτης που δεν είναι καραμανλικός. Δεν μπορεί να είσαι στη ΝΔ αν δεν είσαι καραμανλικός. Ο Σαμαράς είναι ο αγαπημένος μου πολιτικός. Του έχω λατρεία και θαυμασμό».

Επί θητείας μου θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής σε χειρουργεία και εφημερίες

Τοποθετούμενος για ειδικότερα ζητήματα υγείας, ο Ά. Γεωργιάδης μίλησε για την κλινική μεταμόσχευσης ήπατος στην Αθήνα, λέγοντας ότι «αποκτήσαμε πανεπιστημιακή κλινική μεταμόσχευσης ήπατος στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Ο Θανάσης Μαρτίνος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ευεργέτες του ελληνικού κράτους. Αναφέρω πάντα τους ευεργέτες. Δίνουν από το πλεόνασμά τους στους συνανθρώπους. Στην αρχαία Ελλάδα, υπήρχαν οι χορηγοί και το νεότερο ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε από ευεργέτες. Επί θητείας μου, ένα αίτημα 22 ετών ικανοποιήθηκε με την κλινική στο Λαϊκό. Η τελευταία τριετία είναι η καλύτερη τριετία στις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα. Έχουμε τριπλασιάσει τις μεταμοσχεύσεις. Η Ελλάδα θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Θέλω να είναι σαφές ότι η κυβέρνηση αυτή και εργάζεται και παράγει. Ως υπουργός Υγείας αναλαμβάνω την ευθύνη ο μέσος όρος αναμονής στα χειρουργεία και στις εφημερίες».

Κληθείς, στη συνέχεια, να πάρει θέση για τα ράντζα στο Αττικόν, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «τα ράντζα έχουν μειωθεί κατά πολύ. Δυο νοσοκομεία μόνο βγάζουν ράντζα, το Αττικόν και το Γεννηματάς. Οι ασθενείς προτιμούν το Αττικόν λόγω της καλής του φήμης. Έτσι δημιουργείται τεράστια πίεση. Από την πλευρά μας δεν αδιαφορούμε. Φτιάχνουμε τα ΤΕΠ και περνάμε από τα 1.000 τμ στα 5.000 τμ. Το έργο θα παραδοθεί το Πάσχα. Στο Αττικόν λείπει ένα ακόμη κτίριο, αλλά αυτό είναι μια άλλη και μεγάλη συζήτηση. Τα ράντζα δεν θα λυθούν από τα ΤΕΠ».

Μιλώντας, τέλος, για την ιδιωτική δαπάνη στην υγεία, ο Ά. Γεωργιάδης σημείωσε πως «η ιδιωτική δαπάνη είναι πάντα υψηλή στην Ελλάδα. Υπάρχει ένα ισχυρό παράλληλο σύστημα υγείας στην Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό ότι η χώρα μας βρίσκεται πάντα μεταξύ των τριών πρώτων της Ευρώπης στον σχετικό δείκτη. Αυτό το μοντέλο μας έχει φέρει στην πρώτη θέση στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή στο ΕΣΥ γίνεται το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ και η δυνατότητα παροχής έργου στο ΕΣΥ από ιδιώτες ιατρούς. Την δεκαετία του 1980, φτιάχτηκαν το ΕΣΥ και το ιδιωτικό σύστημα. Είναι δυο παράλληλοι δρόμοι, ο ιδιωτικός και ο δημόσιος. Όμως, πλέον, οι δύο οδοί πρέπει να τέμνονται, κάτι που θα λειτουργήσει επ’ ωφελεία των ασθενών», ολοκλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments