Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Μην διανοηθούν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ να κλείσουν την είσοδο νοσοκομείου

Άδωνις Γεωργιάδης: Μην διανοηθούν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ να κλείσουν την είσοδο νοσοκομείου

Πηγή Φωτογραφίας: [372426] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Το ΚΚΕ ήταν πάντα μειοψηφία στην Ελλάδα

«Καμιά ψυχιατρική δομή και κανένα κέντρο απεξάρτησης δεν καταργείται από την προωθούμενη μεταρρύθμιση», είπε, ανάμεσα στα άλλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, δίνοντας απάντηση σε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη για τις θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε ψυχιατρικά καταστήματα και σε δομές απεξάρτησης, ο υπουργός Υγείας τόνισε:

«Απολαμβάνω την ιδεολογική συζήτηση με το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι ο κύριος ιδεολογικός μας αντίπαλος. Στα Δεκεμβριανά του 1944 πλησίασε το ΚΚΕ την εξουσία. Ευτυχώς το ΚΚΕ υποχώρησε και όταν έγινε η ανταρσία του 1946, συνετρίβη από τις δυνάμεις του αστικού κράτους. Με εκλογές ποτέ δεν έχει πλησιάσει το ΚΚΕ την εξουσία. Σε αυτόν τον τόπο, το ΚΚΕ ήταν πάντα μια μικρή μειοψηφία. Υπενθυμίζω δε ότι το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε από τον αείμνηστο εθνάρχη και ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, γιατί εμείς υπηρετούμε την αστική δημοκρατία. Αυτή είναι η ιδεολογική μας υπεροχή».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι «θρυλείται ότι οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ σκέπτονται το κλείσιμο της εισόδου του ψυχιατρείου στο Δαφνί, όπου γίνονται κινητοποιήσεις. Μην διανοηθούν με εμένα υπουργό να κλείσουν είσοδο. Οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ έχουν κάθε δικαίωμα στα πλαίσια όμως του νόμου, εντός του νόμου. Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι σεβαστά κατά το νόμο. Δικαίωμα έχουν και αυτοί που θέλουν να απεργήσουν, δικαίωμα έχουν και όσοι θέλουν να εργαστούν. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Στη χώρα αυτή κυβερνά ο ελληνικός λαός δια των αντιπροσώπων του. Στη χώρα αυτή δεν μπορεί να κάνει το ΚΚΕ ό,τι θέλει. Κι ακόμη, η χούντα δεν έχει καμιά σχέση με το αστικό καθεστώς. Ο πατέρας μου μπήκε φυλακή από τη χούντα. Όμως και το ΚΚΕ υπερασπίζεται τη δικτατορία, την δικτατορία του προλεταριάτου. Και τα κόμματα μετρούν τις δυνάμεις τους με την ψήφο. Η δύναμη των κομμάτων είναι οι ψήφοι. Το ΚΚΕ πρέπει να καταλάβει ότι κανένας δεν το όρισε υπερασπιστή του λαού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments