Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΚΚΕ προτείνει επιστροφή στη ρουσφετολογική Ελλάδα

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΚΚΕ προτείνει επιστροφή στη ρουσφετολογική Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023. (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Μονιμοποίηση ΣΟΧ μόνο μέσω ΑΣΕΠ

«Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου προσκρούει εξόφθαλμα στις διατάξεις του Συντάγματος», σημειώνει ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας, πιο ειδικά, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργου Λαμπρούλη για τις θέσεις εργασίας των εργαζόμενων στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης των δημοσίων μονάδων υγείας, ο Ά. Γεωργιάδης τόνισε αρχικά: «Δεν υποτιμώ κανέναν εργαζόμενο. Όμως, ΣΟΧ σημαίνει σύμβαση ορισμένου χρόνου. Άρα, δεν είναι μια μόνιμη θέση στο δημόσιο τομέα. Αυτή η σύμβαση φτάνει κάποτε σε ένα όριο. Λόγω της πανδημίας υπήρξαν αρκετές παρατάσεις. Οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να προτείνουν εργασία στους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου. Οι εργασίες καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης βρίσκουν σήμερα εύκολα θέση στον ιδιωτικό τομέα. Αν κάποιος από τους ΣΟΧ θέλει να βρει στον ιδιωτικό τομέα, θα βρει αμέσως. Δεν μπορεί να γίνει αυτόματη μετατροπή των ΣΟΧ σε μόνιμους. Σε κάθε περίπτωση, οι ιδιωτικές εταιρείες πρέπει να προτείνουν θέση εργασίας στους ΣΟΧ και οι ΣΟΧ να αποφασίσουν».

«Ως προς τα κόμματα που θέλουν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.», εξακολούθησε ο υπουργός Υγείας, «υπάρχει άρθρο του Συντάγματος, που απαγορεύει τη μονιμοποίηση συμβασιούχων εργαζομένων. Το ΑΣΕΠ είναι αρμόδιο για τους διορισμούς στο δημόσιο. Η πρόταση του ΚΚΕ ήταν κατά της παραμονής στην Ε.Ε. και προτείνει την επιστροφή στη ρουσφετολογική Ελλάδα. Η Ελλάδα, σε ευρωπαϊκές συμφωνίες της, πρέπει να ακολουθεί την αναλογία «ένας φεύγει από το δημόσιο, ένας προσλαμβάνεται». Αν μετέτρεπα τους ΣΟΧ σε αορίστου χρόνου, θα ήταν σαν να έλεγα «κόψε θέσεις γιατρούς και νοσηλευτές, πρόσθεσε καθαριστές και φύλακες». Και αυτό βέβαια δεν το πράττω», ολοκλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments