Πολιτική

Γιατί ο Κασσελάκης προτιμά τον Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Γιατί ο Κασσελάκης προτιμά τον Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [364805] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι "87" βλέπουν με θετικό βλέμμα την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα

Η εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με υποψήφιους τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα, έχει προκαλέσει διχασμό στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι δύο υποψήφιοι έχουν τους υποστηρικτές και τους αντιπάλους τους εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ομάδα του πρώην προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, εκφράζει ικανοποίηση για την πιθανή νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη, θεωρώντας ότι αυτό θα αποτρέψει τα σενάρια για τη δημιουργία μιας μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιδιώκοντας τον αυτόνομο ρόλο του ΠΑΣΟΚ και δείχνοντας επιφυλακτικότητα απέναντι σε προτάσεις συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύει τις ελπίδες των συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη για την επιτυχία του την επόμενη Κυριακή.

Επιπλέον, πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, υποδεικνύοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είχε αμφισβητηθεί στο κόμμα του, επιστρέφει θριαμβευτής στη θέση του.

Δεν κρύβουν την αντιπάθειά τους προς τον Χάρη Δούκα, υποστηρίζοντας ότι «ο δήμαρχος της Αθήνας θα έχει πολύ δύσκολο έργο να κερδίσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, καθώς βγήκε λαβωμένος από την εκλογική διαδικασία, αφού προχώρησε στον δεύτερο γύρο μετά από ένα θρίλερ με τον Παύλο Γερουλάνο και ενώ στην Αθήνα κατέλαβε την τρίτη θέση».

Από την άλλη πλευρά, οι υποστηρικτές των «87» φαίνεται να ικανοποιούνται από το γεγονός ότι ο Χάρης Δούκας κατάφερε να περάσει στη δεύτερη θέση, αν και πίστευαν ότι ο Παύλος Γερουλάνος θα μπορούσε να ενισχύσει την υπόθεση της κεντροαριστεράς. Παρ’ όλα αυτά, θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αναγκαστεί τελικά να επανεξετάσει τις απόψεις του για την κεντροαριστερά, καθώς το 17% που φαίνεται να έχει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις δεν δημιουργεί την αίσθηση στους ψηφοφόρους ότι μπορεί να αποτελέσει μια κυβερνητική εναλλακτική λύση.

Οι ίδιοι άνθρωποι δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω των εσωτερικών προβλημάτων του, ενώ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ φαίνονται να δρουν με πολιτική ευπρέπεια. «Καταφέραμε να αναστήσουμε το ΠΑΣΟΚ», ανέφεραν χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τη διαδικασία των εκλογών και το γεγονός ότι πάνω από 300.000 πολίτες περίμεναν στις ουρές για να ψηφίσουν. Επιπλέον, τόνισαν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η εσωστρέφεια και η πτώση στις δημοσκοπήσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσουν, αντιθέτως, φαίνεται ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments