Πολιτική

Με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [371679] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Από σήμερα αναμένεται να υπάρξουν εσωκομματικές διεργασίες για το εάν τη συγκεκριμένη στιγμή πρέπει στην ΚΕ να υπάρξει πρόταση διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη ή όχι

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται σε διαδικασία απομάκρυνσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από χθες είναι σχεδόν εκτός κόμματος. Το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον αποκλεισμό του από την υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην τελική του διαγραφή από το κόμμα.

Το λάθος του πρώην προέδρου ήταν ότι το εξώδικο που απέστειλε χθες απευθυνόταν σε όλα τα όργανα του κόμματος, γεγονός που τον έφερε σε αντιπαράθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής και του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. Επιπλέον, η απειλή της πλευράς Κασσελάκη ότι θα προσφύγει στην εισαγγελία αν δεν εντοπιστεί εντός δύο ημερών ο υπεύθυνος για τη διαρροή του Πόθεν Έσχες του πρώην προεδρου, έχει εντείνει ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από σήμερα αναμένονται εσωκομματικές διαδικασίες σχετικά με το αν θα προταθεί διαγραφή ή αν θα περιοριστούν στον αποκλεισμό του από την εκλογική διαδικασία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «87» είναι διχασμένοι ως προς την επόμενη κίνηση τους.

Το Σάββατο, στην Κεντρική Επιτροπή, θα συζητηθεί η αντίδραση των μελών στο εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και η τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία χθες στην Πολιτική Γραμματεία υπογράμμισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να παραπεμφθεί με αίτημα διαγραφής στην Κεντρική Επιτροπή.

Αυτές οι δραματικές εξελίξεις προήλθαν μετά τη δημοσιοποίηση του «Πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη από την Εφημερίδα των Συντακτών. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε με εξώδικο προς το κόμμα, απειλώντας με εισαγγελική παρέμβαση – υπογράφοντας μάλιστα ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – και ταυτόχρονα ζήτησε την παραπομπή της Ράνιας Σβίγγου από τη θέση της γραμματέα του κόμματος.

Η ενέργεια του Στέφανου Κασσελάκη να αποστείλει εξώδικο στον ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε περαιτέρω την ένταση, καθώς στελέχη του κόμματος υποστήριξαν ότι αυτή η κίνηση ποινικοποιεί το συνέδριο και εκφράζει ασέβεια προς τις αποφάσεις του κόμματος, ειδικότερα της Κεντρικής Επιτροπής που τον απομάκρυνε από τη θέση του προεδρεύοντος.

Από την πλευρά της, η Πολιτική Γραμματεία αντέτεινε επιστρέφοντας το εξώδικο και προγραμματίζοντας συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για το Σάββατο, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Η Θεοδώρα Τζάκρη εξέφρασε τη διαφωνία της με την απόφαση, ενώ οι Παύλος Πολάκης, Ρένα Δούρου, Παναγιώτης Ρήγας και Ολυμπία Τελιγιορίδου διαφώνησαν με τη σύγκληση της ΚΕ.

Η περίπτωση της κ. Τελιγιορίδου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που ανήκε στο στενό περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, υπερψήφισε την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Όσον αφορά τον Παύλο Πολάκη, αποχώρησε από τη συνεδρίαση προκειμένου να διαχωρίσει τη θέση του, δεδομένου ότι απευθύνεται στην ίδια εκλογική βάση με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι διαρροές σχετικά με τα πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου είναι εντελώς ανούσιες, καταδικαστέες και δεν σχετίζονται ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε. ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός που υποστηρίζει το αντίθετο αποσκοπεί στη δημιουργία τεχνητής έντασης και δεν αντανακλά την πραγματικότητα. Η ενέργεια του πρώην προεδρεύοντος να υποβάλει εξώδικη διαμαρτυρία προς τα όργανα του κόμματος θεωρείται απαράδεκτη και επιστρέφεται».

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι θα πρέπει να δημοσιεύσουν τα πόθεν έσχες τους στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που πραγματοποιήθηκε χθες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments