Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Κορυφώνονται οι ζυμώσεις ελάχιστες μέρες πριν την κρίσιμη κάλπη

ΠΑΣΟΚ: Κορυφώνονται οι ζυμώσεις ελάχιστες μέρες πριν την κρίσιμη κάλπη

Πηγή Φωτογραφίας: [371830] ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στο ΠΑΣΟΚ, οι διεργασίες είναι έντονες μετά την πρώτη εσωκομματική εκλογική διαδικασία, με τους δύο υποψηφίους να επικοινωνούν είτε τηλεφωνικά είτε αυτοπροσώπως με τους «4» που δεν προχώρησαν στον δεύτερο γύρο. Δημόσια, τουλάχιστον, κανένας από τους Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλη Κατρίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου δεν έχει εκφράσει στήριξη είτε προς τον Χάρη Δούκα είτε […]

Στο ΠΑΣΟΚ, οι διεργασίες είναι έντονες μετά την πρώτη εσωκομματική εκλογική διαδικασία, με τους δύο υποψηφίους να επικοινωνούν είτε τηλεφωνικά είτε αυτοπροσώπως με τους «4» που δεν προχώρησαν στον δεύτερο γύρο.

Δημόσια, τουλάχιστον, κανένας από τους Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλη Κατρίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου δεν έχει εκφράσει στήριξη είτε προς τον Χάρη Δούκα είτε προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς θεωρούν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Επιπλέον, οι «3», εκτός από την Νάντια Γιαννακοπούλου που έχει εκφράσει ανοιχτά τις διαφωνίες της με τον Ν. Ανδρουλάκη, δεν επιθυμούν να προκαλέσουν εντάσεις από την αρχή. «Αυτό που έχει σημασία είναι η ενότητα», τόνιζαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στις εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε πως «είχαμε συζήτηση με τον Χάρη Δούκα και τον Νίκο Ανδρουλάκη σχετικά με το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, πώς θα το αναδείξουμε και θα το προετοιμάσουμε». Ο ίδιος παρουσίασε και στους δύο μια σειρά προτάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή καταστατικού Συνεδρίου και την πλήρη οργανωτική και εκλογική ετοιμότητα του Κινήματος εντός 9 μηνών (πριν το καλοκαίρι του 2025), προγραμματικό Συνέδριο σε ένα χρόνο (αμέσως μετά το καλοκαίρι του 2025) και ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα καλύπτει όλους τους τομείς πολιτικής και τις περιφέρειες, μέχρι το τέλος του 2025, με τα 5 πρώτα νομοσχέδια του κόμματος έτοιμα.

Ταυτόχρονα, η ημερομηνία για την τηλεμαχία δεν έχει ακόμα καθοριστεί, με τον Χάρη Δούκα να δηλώνει ότι είναι διαθέσιμος να συμμετάσχει στη δημόσια τηλεόραση οποιαδήποτε στιγμή τις επόμενες ημέρες. Αντίθετα, στη χθεσινή συνάντηση συμφωνήθηκε το format του ντιμπέιτ, το οποίο θα περιλαμβάνει 7 θεματικές ενότητες, ακολουθώντας το μοντέλο του προηγούμενου debate μεταξύ των 6 υποψηφίων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Η πλευρά του Δούκα ζήτησε να προστεθεί μια ενότητα σχετικά με το αυξημένο κόστος ζωής, ένα ζήτημα που έχει μεγάλη σημασία για τους πολίτες, και να αναδειχθεί η συζήτηση για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην επόμενη ημέρα. Όσον αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής του ντιμπέιτ, ο κ. Δούκας δήλωσε ότι η πλευρά τους είναι διαθέσιμη και τις τρεις ημέρες (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) και περιμένει πλέον την απάντηση από την πλευρά του Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λόγω του φορτωμένου προγράμματός του, δεν έχει δώσει ακόμα την τελική του απάντηση. Την Τετάρτη είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για να συμφωνηθούν οι όροι και να οργανωθεί η παραγωγή, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βρίσκεται σε προγραμματισμένη περιοδεία στην Ηλεία, την οποία δεν είχε επισκεφθεί στον πρώτο γύρο. Την Πέμπτη, υπάρχει ο ποδοσφαιρικός αγώνας της εθνικής ομάδας με την Αγγλία, και την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει σε προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments