Πολιτική

Σε πολεμικό κλίμα η ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο μετά το εξώδικο Κασσελάκη

Σε πολεμικό κλίμα η ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο μετά το εξώδικο Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, iefimerida.gr

Οι 100 θέλουν να μπλοκάρουν την υποψηφιότητά του

Για σκηνές «σκληρού ροκ» στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου προϊδεάζουν όσα συνέβησαν χθες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Απολύτως ορατό είναι το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση για «μπλόκο» στην υποψηφιότητα Κασσελάκη, ή ακόμα και πρόταση για διαγραφή του από το κόμμα. Από μία κλωστή μοιάζουν να κρέμονται οι εξελίξεις στο «πολεμικό» εσωκομματικό σκηνικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τα γεγονότα στην Πολιτική Γραμματεία και την παραπομπή του θέματος που δημιουργήθηκε με το εξώδικο Κασσελάκη σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ουδείς πλέον μπορεί να είναι βέβαιος ότι το κόμμα θα φτάσει με αυτές τις συνθήκες, και κυρίως ως έχει σήμερα, στην εκλογική αναμέτρηση της 24ης Νοεμβρίου. Άλλοι, δε, προχωρώντας ακόμα περισσότερο, εκτιμούν ότι τίθεται εν αμφιβόλω ακόμα και η δρομολογημένη συνεδριακή διαδικασία η οποία προηγείται χρονικά (8-10 Νοεμβρίου).

Στην Κεντρική Επιτροπή, το Σάββατο, τα μέλη της θα ενημερωθούν για το περιεχόμενο του εξωδίκου που εστάλη στο κόμμα και θα κληθούν να αποφασίσουν πώς θα αντιδράσουν, ενώ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες, αναμένεται ότι θα υπάρξουν σοβαρότατες εξελίξεις.

Στελέχη των «100» προαναγγέλλουν και αποκαλύπτουν τις κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσουν, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά για το εξώδικο που απέστειλε ο τέως πρόεδρος στα κομματικά όργανα. Ουδείς εξ αυτών κρύβει πλέον ότι:

είτε θα κατατεθεί πρόταση για αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, είτε θα κατατεθεί πρόταση για διαγραφή του. Σε κάθε περίπτωση, εάν εγκριθεί οποιαδήποτε από τις προτάσεις, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: θα μπει «φραγή» στη δυνατότητα του τέως προέδρου να λάβει μέρος στην εκλογική διαδικασία.

ΣΥΡΙΖΑ: Η σκληρή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας κατά του Κασσελάκη Στην πιο σκληρή έως σήμερα απόφαση που έχει εκδώσει η Πολιτική Γραμματεία εναντίον του τέως προέδρου, περιγράφεται το εις βάρος του κλίμα που επικράτησε κατά τη συνεδρίαση. «Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρο και επιστρέφεται ως απαράδεκτη».

Η Πολιτική Γραμματεία πήρε θέση και για τις αιτιάσεις του εξωδίκου, σχετικά με τη διαρροή του «πόθεν έσχες» Κασσελάκη: «[…] διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Η θυελλώδης συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ Στην απόφαση που εξέδωσε η Πολιτική Γραμματεία, μέλη της οποίας από την πλευρά των «100», και όχι μόνο, εμφανίστηκαν οργισμένα κατά του Στέφανου Κασσελάκη, μειοψήφησαν η Θεοδώρα Τζάκρη, όπως και η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ενώ αρνητική θέση για τη σύγκληση Κεντρικής Επιτροπής εξέφρασαν η Ρένα Δούρου και ο Πάνος Ρήγας. Κατά οποιασδήποτε σκέψης για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη έχει ταχθεί ο Παύλος Πολάκης.

Στη θυελλώδη συνεδρίαση αποφασίστηκε να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το συντομότερο στη δημοσιότητα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των υποψηφίων για την προεδρία. Λίγες ώρες αργότερα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ τα «πόθεν έσχες» των πέντε υποψηφίων.

Εν τω μεταξύ, όπως προανήγγειλε ο Σωκράτης Φάμελλος, σήμερα το μεσημέρι θα καταθέσει επισήμως τον φάκελο της υποψηφιότητάς του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments