Πολιτική

Στο κενό η πρόταση Πολάκη για συνάντηση των πέντε υποψηφίων [vid]

Στο κενό η πρόταση Πολάκη για συνάντηση των πέντε υποψηφίων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στο κενό η πρόταση Πολάκη για συνάντηση των πέντε υποψηφίων [vid]

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση των υποψηφίων προέδρων για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το κάλεσα του Παύλου Πολάκη

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση των υποψηφίων προέδρων για τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το κάλεσα του Παύλου Πολάκη, καθώς δεν τα βρίσκουν στο χρόνο διεξαγωγής της.

Ενώ αρχικά με δηλώσεις του ο βουλευτής Χανίων είχε γνωστοποιήσει ότι αύριο, Πέμπτη θα πραγμαοποιηθεί με πρωτοβουλία του στις 13:00 στην Κουμουνδούρου «συνάντηση όλων των υποψηφίων για να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα για ομαλότητα και ηρεμία, ημερομηνίες τηλεμαχιών», ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά ναυάγησε.

Μάλιστα ο ίδιος είχε δηλώσει από τη Βουλή ότι «Θα έρθουν Φαραντούρης και Γκλέτσος. Σαν θεσμικοί εγγυητές, ο Νίκος ο Παππάς και η Ράνια Σβίγκου, θα είναι εκεί και έχουν ενημερωθεί Φάμελλος και Κασσελάκης», ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξαν διαφωνίες ως προς τον χρόνο της σύσκεψης καθώς οι υποχρεώσεις τους δεν επέτρεπαν κοινό παρανομαστή.

Π. Πολάκης: Σταματήστε τα σενάρια διαγραφών – Θέλω να νικήσω τον Κασσελάκη

Νωρίτερ, αντίθετος με το ενδεχόμενο διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, για άλλη μια φορά εμφανίστηκε ο Παύλος Πολάκης. Με δήλωσή του από το περιστύλιο της Βουλής ο κ. Πολάκης κάλεσε «τους πάντες να σταματήσουν τα σενάρια περί διαγραφών» και ζήτησε μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε πως θεωρεί απαράδεκτη την διαρροή του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη προς την παράταξη και θεωρεί “περισσότερο απαράδεκτο” το εξώδικο του κ. Κασσελάκη στο κόμμα.

Τόνισε επίσης χαρακτηριστικά πως θέλει να αναμετρηθεί «στα ίσα» με τον Στέφανο Κασσελάκη. «Εγώ δεν θέλω να τον αποκλείσω. Θέλω να τον νικήσω» τόνισε.

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Πολάκη

Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ ξανά σήμερα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είδα ότι οι προτάσεις μου έγιναν εν μέρει δεκτές.

Θεωρώ απαράδεκτη την διαρροή ενός πόθεν έσχες αλλά εξίσου και περισσότερο απαράδεκτο το εξώδικο. Χθες ζήτησα την δημόσια ανάρτηση όλων των πόθεν έσχες γιατί τα πολιτικά πρόσωπα δεν πρέπει να έχουν κάτι να κρύψουν. Η διαδικασία της προεδρικής εκλογής πρέπει να την αξιοποιήσει για το άνοιγμα προς την κοινωνία. Εδώ υπάρχει ένας πόλεμος δίχως τέλος.

Βλέπω ότι (ο Στέφανος Κασσελάκης) συνεχίζει την ίδια απολιτίκ τακτική και δυστυχώς βλέπω κάποιους να ρίχνουν νερό στο μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Τον καλώ να πάρει αμέσως πίσω το εξώδικο.

Καλώ την κα. Σβίγκου και τον κ. Παππά να συγκαλέσουν σύσκεψη των 5. Ήδη συμφώνησαν ο κ. Φαραντούρης και ο κ. Γκλέτσος. Και βέβαια να ορίσουμε τις ημερομηνίες μίας ή δυο τηλεμαχιών και η πρώτη να γίνει πριν το Συνέδριο. Καλώ τους πάντες να σταματήσουν τα σενάρια περί διαγραφών. Όχι να διώξουμε κόσμο, να μαζέψουμε κόσμο, ειδικά τώρα που φάνηκε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορεί. Θέλουμε μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο.

Δεν συμφωνώ με την ΚΕ του Σαββάτου. Να γίνει σήμερα η αύριο η συνάντηση των 5 για να λυθούν. Από την στιγμή που αναρτήθηκαν τα πόθεν έσχες όλων, ακόμα και ο πιο κακόπιστος που τον έπεισε να καταθέσει το εξώδικο θα πρέπει να του πει να το πάρει πίσω. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο να στέλνει πρώην πρόεδρος εξώδικο προς το κόμμα που θέλει να ηγηθεί και Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κεντρική επιτροπή να διαγραφεί έναν υποψήφιο πρόεδρο.

Μέσα από αυτό (το μικρόφωνο) μιλάω με το κάλεσμα. Εγώ δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει διαγραφεί. Πρέπει να αναμετρηθούμε στα ίσα. Εγώ δεν θέλω να τον αποκλείσω θέλω να τον νικήσω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments