Διεθνή

Ομπάμα για Τραμπ: Είναι ένας γέρος που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του

Ομπάμα για Τραμπ: Είναι ένας γέρος που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Πυρά Ομπάμα κατά Τραμπ

Με μια παθιασμένη ομιλία στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια ξεκίνησε ο Μπαράκ Ομπάμα την εκστρατεία του υπέρ της Κάμαλα Χάρις εξαπολύοντας σφοδρή κριτική κατά του Ντόναλντ Τραμπ και καλώντας τους μαύρους ψηφοφόρους να στηρίξουν την Δημοκρατική προεδρική υποψήφια συγκρίνοντας τις αξίες της με εκείνες του αντιπάλου της.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτός ο άνθρωπος σκέφτεται κάποιον άλλο πέρα από τον εαυτό του», είπε ο Ομπάμα για τον άνθρωπο που τον διαδέχθηκε στον Λευκό Οίκο τονίζοντας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί κάποιος μπορεί να νομίζει ότι ο Τραμπ θέλει να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Είναι ένας «78χρονος δισεκατομμυριούχος, που δεν σταμάτησε να γκρινιάζει για τα προβλήματά του», είπε.

Αν και πέρασαν οκτώ χρόνια αφότου εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα παραμένει το «βαρύ πυροβολικό» των Δημοκρατικών ως προς την ενεργοποίηση της εκλογικής τους βάσης.

Το κοινό στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια – μιας από τις πολιτείες-κλειδιά στην εκλογική μάχη της 5ης Νοεμβρίου – τον υποδέχθηκε με επευφημίες και χειροκροτήματα και εκείνος έπλεξε το εγκώμιο της Χάρις και εξαπέλυσε ειρωνικά βέλη κατά του Τραμπ περιγράφοντας τις αναρτήσεις του με κεφαλαία γράμματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις «κραυγές του και την οργή για τρελές θεωρίες συνωμοσίας. Οι δίωρες ομιλίες, τα μπερδεμένα λόγια του — είναι σαν τον Φιντέλ Κάστρο. Δεν σταματάει. Προσπαθεί συνέχεια να σας πουλήσει πράγματα. Ποιος το κάνει αυτό;», είπε γελώντας και α απαρίθμησε μερικά από τα προϊόντα που προσπάθησε να πουλήσει ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της τρίτης εκστρατείας του για το ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ , όπως τα sneakers των 399 δολαρίων, ένα ρολόι 100.000 δολαρίων και η Βίβλος «God Bless the USA» των 59,99 δολαρίων.

«Θέλει να αγοράσετε τον λόγο του Θεού σε έκδοση Ντόναλντ Τραμπ. Έβαλε το όνομά του εκεί πέρα δίπλα στους ευαγγελιστές Ματθαίο και Λουκά», είπε ξεκαρδισμένος στα γέλια.

Σε κάποια αποστροφή του λόγου του ο Ομπάμα αστειεύτηκε επίσης ότι ο Τραμπ δεν άλλαξε ποτέ πάνα ενός από τα παιδιά του στη ζωή του.

“Θυμάμαι που αγόραζα πάνες. Νομίζετε ότι άλλαξε ποτέ πάνα ο Ντόναλντ Τραμπ;»

-«Τις δικές του»!, φώναξε κάποιος από το ακροατήριο.

-«Παραλίγο να το πω κι εγώ αυτό, αλλά αποφάσισα ότι δεν πρέπει», απάντησε ο Ομπάμα.

Ο Ομπάμα κάλεσε τους μαύρους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τη Χάρις Λίγο πριν την ομιλία του στο Πίτσμπεργκ ο Ομπάμα βρέθηκε σε ένα προεκλογικό κέντρο της Χάρις, όπου τα έψαλε στους μαύρους ψηφοφόρους που δεν δείχνουν ενθουσιασμό για την υποψηφιότητα της αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

«Εξ όσων αντιλαμβάνομαι, βάσει αναφορών που λαμβάνω από το προεκλογικό επιτελείο κι από κοινότητες, είναι ότι δεν έχουμε ακόμη δει τα επίπεδα της ενέργειας και της προσέλευσης σε όλες τις γειτονιές και κοινότητες που βλέπαμε όταν εγώ ήμουν υποψήφιος», είπε ο Ομπάμα και ρώτησε τους μαύρους ψηφοφόρους πώς μπορεί να αμφισβητούν την υποστήριξη της Χάρις έναντι του Τραμπ.

«Σκέφτεστε την αποχή; Και βρίσκετε κάθε είδους δικαιολογίες. Έχω πρόβλημα με αυτό. Γιατί με κάνει να σκέφτομαι ότι ίσως δεν σας αρέσει η ιδέα μιας γυναίκας προέδρου και βρίσκετε άλλες εναλλακτικές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments