Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Sms για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου

Άδωνις Γεωργιάδης: Sms για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου

Πηγή Φωτογραφίας: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Sms για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου

Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη

Στο μήνυμα, που έλαβε στο κινητό του, με το δικαίωμα για δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, αναφέρεται ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όσοι λάβατε ένα παρόμοιο μήνυμα μην το προσπεράσετε χωρίς να του δώσετε σημασία, μπορεί και να είναι το μήνυμα που θα σας σώσει την ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Επισημαίνεται στο σημείο αυτό ότι με αφορμή τη διεθνή καθιέρωση του μήνα Οκτωβρίου ως μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων «ντύθηκε» σε ροζ χρώμα και με το λογότυπο του Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» Φώφη Γενημματά. Αυτή η συμβολική δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη, προκειμένου σύσσωμη η Εθνική Αντιπροσωπεία να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης στις γυναίκες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού και στις οικογένειές τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, άλλωστε, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την πορεία του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» που αφορά στον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού. Πρόκειται για την πρώτη δράση προληπτικής ιατρικής που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων, έτσι ώστε όλες οι γυναίκες να μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις τους εύκολα, άμεσα και δωρεάν.

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Μόλις έλαβα στο κινητό μου τηλέφωνο από την ΗΔΙΚΑ μνμ για το δικαίωμά να εκτελέσω δωρεάν προληπτική εξέταση για τον Καρκίνο του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι από τους πιο συχνούς και επικίνδυνους καρκίνους αλλά που αν τον προλάβεις στην αρχή θεραπεύεται. Όσοι λάβατε ένα παρόμοιο μήνυμα μην το προσπεράσετε χωρίς να του δώσετε σημασία, μπορεί και να είναι το μήνυμα που θα σας σώσει την ζωή. Η Κυβέρνηση μας και το Υπουργείο Υγείας εφαρμόζουμε αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Εύγε στην Ειρήνη Αγαπηδάκη για την εξαιρετική της δουλειά σε αυτόν τον τομέα!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments