Πολιτική

Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [371982] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ως απαράδεκτο επέστρεψε το εξώδικο η Πολιτική Γραμματεία

Η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής αύριο Σάββατο.

Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Παυσανίας Παπαγεωργίου, το κείμενο της απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας θα επαναλαμβάνει τον οδικό χάρτη που έχει καθοριστεί για το Συνέδριο, την εκλογή των συνέδρων και την εκλογή του αρχηγού.

Επιπλέον, η Πολιτική Γραμματεία τονίζει «την αναγκαιότητα των θεσμικών θέσεων για την επίτευξη της ομαλότητας και της ενότητας του κόμματος».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, η Πολιτική Γραμματεία επανέλαβε την προηγούμενη απόφασή της σχετικά με το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη, δηλώνοντας ότι «επιστρέφεται ως απαράδεκτο».

Στην Πολιτική Γραμματεία πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία σχετικά με τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής αύριο. Ο Νίκος Σκορίνης πρότεινε να αναβληθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και να καθοριστεί νέα ημερομηνία, αφού πρώτα κληθούν οι πέντε υποψήφιοι στην Πολιτική Γραμματεία και ζητηθεί από τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει το εξώδικο.

Η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας ψήφισε υπέρ της σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής. Υποστήριξαν την πρόταση του Νίκου Σκορίνη για αναβολή οι Πάνος Ρήγας, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Θεοδώρα Τζάκρη. Ο Παύλος Πολάκης ψήφισε λευκό σχετικά με την αναβολή, αν και συμφώνησε με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Λευκό ψήφισε επίσης ο εκπρόσωπος της νεολαίας, Κωνσταντίνος Παναγιώτοπουλος. Απουσίαζαν και δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν η Ρένα Δούρου και η Μαρία Κυβέλη.

Ο Ν. Σκορίνης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, εξήγησε την πρότασή του λέγοντας ότι «αποτελεί μια τελευταία προσπάθεια να αποφορτιστεί το κλίμα και να βρεθεί ένας κοινός τόπος. Διαφορετικά, υπό τις παρούσες συνθήκες, η αυριανή Κεντρική Επιτροπή θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαία οντότητα. Ελπίζω να διαψευστώ».

Αξιοσημείωτο είναι ότι η αυριανή Κεντρική Επιτροπή θα διεξαχθεί αποκλειστικά με φυσική παρουσία των μελών και όχι διαδικτυακά. Ο Πάνος Ρήγας και ο Νίκος Σκορίνης ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν, ενώ η Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε ότι θα είναι παρούσα. Ο Παύλος Πολάκης θα απουσιάσει λόγω προγραμματισμένης εκδήλωσης στην Κρήτη.

Η Θεοδώρα Τζάκρη, που υποστηρίζει σταθερά τον Στέφανο Κασσελάκη, ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί καθόλου η Κεντρική Επιτροπή.

Στην εισήγησή της, απευθύνθηκε στους Νίκο Παππά, Ράνια Σβίγκου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μαρία Κυβέλη και Γιώτα Μπελώνη, λέγοντας: «Κάνω έκκληση να μην συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή. Ζητώ να το ξανασκεφτείτε και να ανακαλέσετε τη σύγκληση της ΚΕ, η οποία έχει ως μοναδικό σκοπό τον αποκλεισμό του Κασσελάκη από την εκλογική διαδικασία. Αυτή η απόφαση για συνεδρίαση της ΚΕ με θέμα τον διοικητικό αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές προφανώς υπονομεύει την εκλογική διαδικασία και οδηγεί σε διάλυση τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η εισήγηση του Γιάννη Ραγκούση κινήθηκε σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ραγκούσης επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, δηλώνοντας: «Το εξώδικο αποτελεί την πιο σημαντική πράξη ποινικοποίησης του κόμματος μέχρι στιγμής, ακολουθώντας άλλες πρόσφατες ενέργειες. Ο στόχος της ποινικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τον Στέφανο Κασσελάκη και τους ομοίους του είναι να τερματίσουν την ύπαρξή του ως αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Κασσελάκης όχι μόνο δεν αντέτεινε το εξώδικο, αλλά δήλωσε και την ικανοποίησή του γι’ αυτό, υπονοώντας ότι ενήργησε σωστά στέλνοντάς το, και επομένως ότι δικαιολόγησε την ποινικοποίηση της κομματικής λειτουργίας. Η τεχνητή προσπάθεια ακύρωσης της απαρτίας στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΕ συνιστά μια αθέμιτη και πρωτοφανή υπονόμευση της λειτουργίας των οργάνων, δηλαδή της δημοκρατικής διαδικασίας του κόμματος. Ως τέτοια, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την ΠΓ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments