Πολιτική

Οι τελευταίες κινήσεις των Δούκα – Ανδρουλάκη πριν την κάλπη της Κυριακής

Οι τελευταίες κινήσεις των Δούκα – Ανδρουλάκη πριν την κάλπη της Κυριακής

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, megatv.com

Αντίστροφη μέτρηση για τον κρίσιμο δεύτερο γύρο

Στη «μάχη» των στηρίξεων έχουν εισέλθει οι δύο υποψήφιοι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ. Από τη μία πλευρά, ο Γιάννης Μανιάτης και από την άλλη ο Νίκος Παπανδρέου έχουν επιλέξει τους υποψηφίους τους και το έχουν ανακοινώσει. Ωστόσο, το κύριο ερώτημα που παραμένει για τους δύο είναι: Ποιον θα υποστηρίξουν οι ψηφοφόροι του Παύλου Γερουλάνου και της Άννας Διαμαντοπούλου, και κυρίως, πόσοι από αυτούς θα προσέλθουν στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή.

Ο κύριος στόχος είναι να προσελκύσουν περισσότερους από 200.000 ψηφοφόρους, που αποτελεί το ψυχολογικό όριο, δεδομένου ότι το 2021 ψήφισαν 207.658, με τη συμμετοχή στον πρώτο γύρο να είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με το 2024. Ωστόσο, το αποτέλεσμα τότε δεν είχε διαφοροποιηθεί, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε νικήσει -όπως και στον πρώτο γύρο- τον Γιώργο Παπανδρέου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η διαφορά μεταξύ των δύο ανδρών ήταν περίπου 9 μονάδες, όπως και την περασμένη Κυριακή (με υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με τώρα), με τον κ. Ανδρουλάκη να επικρατεί με 67,17% έναντι 32,19%. Πολλοί πιστεύουν ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν διαφέρει σημαντικά από αυτή του 2021.

Ταυτόχρονα, ο Χάρης Δούκας, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, επανέφερε ένα σλόγκαν που είχε χρησιμοποιήσει η ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές, με αφορμή τις φήμες για κυβέρνηση ηττημένων. Το γαλάζιο στρατόπεδο τότε είχε «εφεύρει» τη φράση «μόνο αν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ, βγαίνει ΣΥΡΙΖΑ ή… Βαρουφάκης», την οποία ο Χάρης Δούκας θυμήθηκε. «Όσον αφορά τα σενάρια για συνεργασίες με άλλα κόμματα, δεν με αφορούν. Όπως έχω πει, όταν ψηφίζεις Δούκα, βγαίνει Δούκας και ΠΑΣΟΚ», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να απαντά στην κατηγορία περί ενός μικρού «κλειστού» κόμματος.

«Όποιος συγκρίνει το ευρωψηφοδέλτιό μας με αυτά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, θα διαπιστώσει ποιο είναι το πιο ανοιχτό και ανταγωνιστικό, με αμφίπλευρη διεύρυνση. Εδώ μιλάμε για μια σημαντική προσπάθεια εκ μέρους μου, ώστε το κόμμα να συνεχίζει να διευρύνεται, να είναι ανταγωνιστικό και ανοιχτό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ποιο άλλο κόμμα παρουσίασε το πρόγραμμά του δημόσια για διαβούλευση δέκα μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές; Από τον Οκτώβριο του 2022 για τις εκλογές του 2023. Τα αναφέρω αυτά για να απαντήσω σε κάποιους που εκφράζουν αόριστες απόψεις χωρίς παραδείγματα», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στη λειτουργία του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, οι υποψήφιοι ρίχνουν όλα τους τα χαρτιά, με τον κ. Δούκα να ελπίζει σε μια (ιστορική) ανατροπή και τον κ. Ανδρουλάκη να προσπαθεί να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments