Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μεταξύ εξωδίκων και απειλητικών sms

ΣΥΡΙΖΑ: Μεταξύ εξωδίκων και απειλητικών sms

Πηγή Φωτογραφίας: [372451] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Εξαιρετικά τεταμένη ατμόσφαιρα στην Κουμουνδούρου

Η αποκάλυψη ότι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη σχεδιάζουν να εμποδίσουν την απαρτία στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και να οργανώσουν συγκέντρωση έξω από τον χώρο διεξαγωγής της, προκαλεί νέες αναταραχές στην Κουμουνδούρου. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις από αυτές τις ενέργειες, χωρίς ωστόσο να διαψεύσει τις κινήσεις ορισμένων υποστηρικτών του, ενώ νωρίτερα είχε αρνηθεί να ανακαλέσει το επίμαχο εξώδικο προς τα όργανα του κόμματος.

Τα μηνύματα που διακινούνταν στους κύκλους των υποστηρικτών του Κασσελάκη ήταν ξεκάθαρα: καλούσαν τα μέλη της ΚΕ που συνδέονται με τον πρώην πρόεδρο να μην παραλάβουν τις κάρτες τους το πρωί του Σαββάτου, με στόχο να μην υπάρξει απαρτία και να μπλοκαριστεί κάθε προσπάθεια λήψης απόφασης από το όργανο. Επιπλέον, οι αποστολείς των μηνυμάτων τόνιζαν ότι προγραμματίζεται συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, «ήρεμα και με συνθήματα», παρέχοντας και οδηγίες για τη μετάβαση των ενδιαφερόμενων στην εν λόγω τοποθεσία.

Στελέχη των «100» σχολιάζοντας τα sms ανέφεραν: «Οι υποστηρικτές του απειλούν και οργανώνονται, αλλά ο Κασσελάκης τάχα καταδικάζει και μιλάει για προβοκάτσιες. Οι υποστηρικτές του τρομοκρατούν τα μέλη της ΚΕ, αλλά ο Κασσελάκης κόπτεται δήθεν για την ελεύθερη βούληση των μελών της ΚΕ, αυτών που επίσης ο ίδιος είχε αποκαλέσει κουκουλοφόρους».

Από χθες το πρωί κυκλοφορούσαν πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες της πλευράς Κασσελάκη να επιβάλει τεχνικό μπλόκο στη συνεδρίαση, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο λήψης πολιτικής απόφασης από το όργανο, η οποία θα αποδοκίμαζε τον πρώην πρόεδρο για το γνωστό εξώδικό του ή ακόμα και θα τον παρέπεμπε για διαγραφή από το κόμμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη επιτροπή αποφάσισε να στείλει επιστολή-έκκληση στον Στέφανο Κασσελάκη, ζητώντας του να αποσύρει το εξώδικο, εντείνοντας την πίεση που δέχεται.

Οι προθέσεις των υποστηρικτών του Κασσελάκη είχαν προαναγγελθεί και από το μέλος της Κ.Ε., Νίκο Καρανίκα, ο οποίος υποστηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη. Σε ανάρτησή του, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «μην εκπλαγείτε αγαπημένα μου στελέχη αν δείτε αυτό το Σάββατο μπροστά σας στην ΚΕ, μέσα και έξω από το χώρο συνεδρίασης το κόμμα ασύντακτα αλλά μαζικά, θυμωμένο και εξοργισμένο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από τα SMS, χωρίς όμως να αμφισβητήσει την ύπαρξή τους. Αναφέρθηκε σε «προβοκάτσια» παρόμοια με αυτή που είχε σχεδιαστεί κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, εκφράζοντας την αποδοκιμασία του για τέτοιες ενέργειες. «Τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει να έχουν την ελευθερία να αποφασίσουν χωρίς παρεμβολές και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όλοι θα κριθούμε με ψυχραιμία και ουσία, με τον μόνο τρόπο που αρμόζει: την ψήφο της βάσης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή των επίμαχων SMS πραγματοποιήθηκε μαζικά από στελέχη του στενού επιτελείου του Στέφανου Κασσελάκη. Ο αριθμός των παραληπτών ήταν τόσο μεγάλος που καθιστούσε σχεδόν αδύνατο να παραμείνει κρυφή η προσπάθεια για «μπλόκο» στην Κεντρική Επιτροπή, ενώ είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζε για αυτές τις ενέργειες.

Στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη παρατηρούνται τελευταία κάποιες «αρρυθμίες». Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα με επιρροή και θέσεις κοντά στον πρώην πρόεδρο διαφωνούν σχετικά με την στρατηγική που θα ακολουθηθεί, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συχνά λάθη που στη συνέχεια προσπαθούν να διορθώσουν άλλα στελέχη. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Νίνα Κασιμάτη, η οποία στην προηγούμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αψήφησε την απόφαση για αποχώρηση των υποστηρικτών του Κασσελάκη και επέστρεψε στην αίθουσα κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών. Παράλληλα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θάνος Μωραΐτης προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα που προκύπτουν από πιο «ακραιφνείς» υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, όπως ο Θανάσης Οικονόμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments