TRAVEL ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ποιο είναι το ελληνικό «νησί των χρωμάτων» με τις 70 παραλίες και το σεληνιακό τοπίο

Ποιο είναι το ελληνικό «νησί των χρωμάτων» με τις 70 παραλίες και το σεληνιακό τοπίο

Πηγή Φωτογραφίας: www.visitgreece.gr/ travel-inspiration.gr

Ένα ηφαιστειογενές νησί στο Αιγαίο, η Μήλος θεωρείται ένα από τα «διαμάντια» της χώρας και διαθέτει 70 παραλίες για να απολαύσουν οι επισκέπτες της.

Ενώ δημοφιλή νησιά όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος αντιμετωπίζουν συνεχώς αυξανόμενες πιέσεις από τον υπερτουρισμό, ένα ελληνικό νησί, μόλις 52 ναυτικά μίλια από το πρώτο, είναι ένα ήρεμο καταφύγιο με ασυνήθιστα τοπία και εντυπωσιακή φυσική ομορφιά.

Ένα ηφαιστειογενές νησί στο Αιγαίο, η Μήλος θεωρείται ένα από τα «διαμάντια» της χώρας και διαθέτει 70 παραλίες για να απολαύσουν οι επισκέπτες της.

«Το νησί των χρωμάτων»

Η Μήλος εξακολουθεί να υποδέχεται πολύ λιγότερο κόσμο κάθε καλοκαίρι από τον πιο διάσημο γείτονά της, την Μύκονο, γεγονός που της επέτρεψε να αποφύγει την πίεση του μαζικού τουρισμού, με σήμα κατατεθέν της τις φυσικές ιαματικές πηγές και τους  εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς.

Η Μήλος είναι επίσης πλούσια σε πολιτιστική κληρονομιά. Η εμβληματική «Αφροδίτη της Μήλου», που τώρα εκτίθεται στο Λούβρο στο Παρίσι, ανακαλύφθηκε στο νησί, σημειώνει η βρετανική Express.

Το νησί εξακολουθεί να διατηρεί τις παραδοσιακές του βιομηχανίες και τον πολιτισμό του και δεν έχει ενδώσει στην πίεση της αλλαγής για να εξυπηρετήσει τους ξένους επισκέπτες του.

Στη Μήλο, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκια τοπική κουζίνα και ντόπιο κρασί. Για πολλά χρόνια, οι τουρίστες απέφευγαν να επισκεφτούν τη Μήλο λόγω της φήμης του νησιού ως «υπερβολικά βιομηχανικού». Από τη νεολιθική εποχή, η κύρια βιομηχανία της Μήλου ήταν η εξόρυξη.

Οι περίφημες παραλίες της Μήλου

Με περισσότερες από 70 παραλίες, είναι δύσκολο να επιλέξεις τις καλύτερες. Η παραλία Αλογομάντρα είναι η αγαπημένη των ντόπιων, ενώ η παραλία του Γέροντα, περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο νοτιοδυτικά της πόλης του Αδάμαντα, προσφέρει ακόμα περισσότερη γαλήνη και ησυχία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments