Διεθνή

Με τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκε ο Μακρόν στην Κύπρο

Με τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκε ο Μακρόν στην Κύπρο

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, businessdaily.gr

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας.

O πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή την Παρασκευή εν μέσω της επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και των επιθέσεων στον Λίβανο, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας.

Σε σύνοδο κορυφής νωρίτερα την ημέρα των ηγετών της Ευρώπης και της Μεσογείου στην Κύπρο, ο Μαρσόν δήλωσε ότι η διακοπή της εξαγωγής όπλων που χρησιμοποιούνται στη Γάζα και τον Λίβανο είναι ζωτικής σημασίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Καταδίκασε αυτό που περιέγραψε ως «απολύτως απαράδεκτη» σκόπιμη στόχευση των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο Λίβανο από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο Μακρόν τόνισε ότι η διακοπή των εξαγωγών όπλων είναι το κλειδί για τον τερματισμό της βίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments