Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Μαζική αποστολή sms για δωρεάν εξετάσεις κατά του καρκίνου [vid,pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Μαζική αποστολή sms για δωρεάν εξετάσεις κατά του καρκίνου [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Μαζική αποστολή sms για δωρεάν εξετάσεις κατά του καρκίνου [vid,pics]

Το πρόγραμμα αφορά όλους τους άνδρες και όλες τις γυναίκες ηλικίας 50 – 70 ετών

Στην αποστολή sms για δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο στον ανδρικό και γυναικείο πληθυσμό της χώρας επιμένει ιδιαίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως διευκρίνισε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, «ένα sms με το δικαίωμα για δωρεάν εξετάσεις κατά του καρκίνου έρχεται σε όλους τους άνδρες και σε όλες τις γυναίκες από 50 ετών έως 70 ετών. Το μήνυμα αυτό έχει ένα link στο κάτω μέρος. Όταν πιέσεις το link, σου λέει σε ποιο κοντινό σου φαρμακείο μπορείς να πας να κάνεις δωρεάν το self test. Προμηθεύεσαι το test. Αν αυτό βγει αρνητικό, είσαι καθαρός. Αν βγει θετικό, μπαίνεις ξανά στο link και λες θετικό και αυτομάτως το σύστημα σού δίνει δωρεάν ραντεβού με ειδικευμένο ιατρό. Πας στον γιατρό, ο οποίος κρίνει αν πρέπει να κάνεις κωλονοσκόπηση, η οποία είναι επίσης δωρεάν».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε στο σημείο αυτό ότι «πρόκειται για το πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης», που κάνουμε μαζί με την Ειρήνη Αγαπηδάκη. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το πρόγραμμα. Αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή στη δημόσια υγεία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το υπουργείο Υγείας, δεν έχει προηγούμενο σε όλη την Ευρώπη. Πήραμε χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης και προσπαθούμε να κάνουμε «καθάρισμα», δηλαδή προληπτική εξέταση, όλου του πληθυσμού. Ψάχνουμε για τον καρκίνο του παχέος εντέρου σε 3,5 εκατομμύρια άτομα. Αν tον καρκίνο του παχέος εντέρου τον «πιάσεις» στην αρχή, τότε θεραπεύεται.

Στέλνουμε αντίστοιχα sms για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Στέλνουμε επίσης sms για τον καρκίνο του μαστού και έπονται έρχονται ανάλογα sms για καρδιακά νοσήματα».

«Τονίζω, δε», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας «ότι με αφορμή τη διεθνή καθιέρωση του μήνα Οκτωβρίου ως μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων «ντύθηκε» σε ροζ χρώμα και με το λογότυπο του Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» Φώφη Γενημματά. Αυτή η συμβολική δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη, προκειμένου σύσσωμη η Εθνική Αντιπροσωπεία να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης στις γυναίκες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού και στις οικογένειές τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, άλλωστε, επισημαίνω πως η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την πορεία του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» που αφορά στον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού. Πρόκειται για την πρώτη δράση προληπτικής ιατρικής που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων, έτσι ώστε όλες οι γυναίκες να μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις τους εύκολα, άμεσα και δωρεάν», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments